На Житомирщині поліція затримала групу молодиків за низку тяжких злочинів

17.04 12:29    
Для 67-го киянина, який приїхав у Коростень навідати батьківський будинок, випадкове чаркування у компанії трьох молодиків обернулося пораненням та матеріальними збитками. Зухвальці побили і обібрали господаря, закрили непритомного в оселі, заволоділи його автомобілем та викрали особисті документи. Поліцейські затримали парубків та врятували потерпілого із забарикадованої оселі.
На Житомирщині поліція затримала групу молодиків за низку тяжких злочинів

Події розгорнулися пізно увечері 15 квітня. На підозрілих молодих людей, які зупинились на автозаправній станції на трасі Київ – Ковель у Коростенському районі, звернули увагу місцеві жителі. Люди повідомили поліцейським, що троє хлопчаків пропонують купити у них автівку за символічну суму й розповідають щоразу нові історії, звідки вона у них взялась. Така поведінка викликала обґрунтовані підозри, тож для перевірки відомостей на вказану АЗС прибула група сектору реагування патрульної поліції Коростенського відділу.

Поліцейські дійсно застали за вказаною адресою автомобіль з пошкодженим колесом і двох молодих людей, 18-річного жителя Баранівського району та 19-річного черкащанина, (третього, 16-річного жителя Лугинського району, розшукали згодом на залізничній станції).

– По відомчим базам ми перевірили машину і встановили, що її власником є житель м. Києва, але у розшуку на той момент вона не знаходилась. Хлопці ж розповіли нову версію, мовляв, дядько зі столиці дав їм прокататись. Згодом ця історія доповнилась відомостями про спільне чаркування молодиків з киянином в одному із будинків райцентру. Для з’ясування обставин і перевірки інформації наші працівники разом із молодиками поїхали у місто за адресою перебування власника «Шевроле», - розповів начальник Коростенського ВП ГУНП Михайло Старовойт.

Дорогою молодики, врешті заплутавшись у власних свідченнях, зізнались у вчиненні злочинів. У приватному будинку, на який вони вказали, поліцейські виявили ззовні заблоковані підручними речами вхідні двері. У приміщенні із заґратованими вікнами знаходився господар, 67-річний киянин, якого правоохоронці й врятували з пастки. Чоловікові викликали «швидку», оскільки він був травмований і якийсь час перебував без свідомості. Також на місце події прибула слідчо-оперативна група Коростенського відділу поліції.

– Опитавши усіх учасників події, ми попередньо встановили, що потерпілий приїхав до Коростеня навідатись у батьківське обійстя, в якому нині ніхто не проживає. Увечері 15 квітня на залізничній станції познайомився з молодиками, з якими у своєму будинку і влаштував застілля. Врешті випадкові знайомці вдарили господаря по голові, викрали у нього мобільник (швидко його збули), заволоділи автомобілем «Шевроле» та особистими документами власника, - повідомив Михайло Старовойт.

Нині усіх трьох молодиків затримано у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Досудове розслідування проводиться одразу за кількома статтями Кримінального кодексу – ч.2 ст.187 (Розбій), ч.3 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ч.3 ст.357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів…). Автомобіль та інші викрадені речі вилучені. Затриманим оголошено про підозру у причетності до вказаних протиправних діянь. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.

За сукупністю вчинених злочинів молодикам може загрожувати від 7 до 12 років позбавлення волі

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення