На Житомирщині до матері, підозрюваної у скоєнні вбивства своєї рідної 5-річної доньки, застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою

На Житомирщині до матері, підозрюваної у скоєнні вбивства своєї рідної 5-річної доньки, застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою

29.05 19:12    
Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальньому провадженні за фактом умисного вбивства батьками рідної доньки, що сталося в Овруцькому районі.

У середу, 29 травня 2019 року, за погодженням із прокуратурою Житомирської області, до суду подані клопотання про застосування до обох підозрюваних запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира до однієї підозрюваної - матері – застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
Розгляд клопотання щодо застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою другому підозрюваному – батькові – судом перенесено на завтра, 30 травня 2019 року.

Також сьогодні, 29 травня 2019 року, Коростенською місцевою прокуратурою у Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

У ході досудового розслідування кримінального провадження буде надана оцінка діям посадових осіб влади та місцевого самоврядування щодо покладених на них обов’язків стосовно забезпечення прав 5-річної дитини.

Досудове розслідування проводить Овруцьке відділення поліції ГУНП в області. Процесуальне керівництво здійснює Коростенська місцева прокуратура.

Як повідомлялося раніше, подружжя з Овруцького району, 41-річна жінка, матір 5-ти дітей, та чоловік 50-ти років, підозрюються у скоєнні вбивства своєї рідної 5-річної доньки. До того ж, скоєний у серпні минулого року тяжкий злочин (тіло дитини спалили у печі, а попіл і рештки винесли і викинули у річку) підозрювані приховували.

Раніше дитина, яку було відібрано у матері (без позбавлення батьківських прав) перебувала у прийомній родині. Однак після тривалих судів із прийомною родиною, біологічні батьки у квітні 2018 року повернули її додому, де вона проживала до скоєння вбивства.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за п.2, 12, ч.2 ст. 115 КК України проводить слідче управління ГУНП в області.
Санкцією зазначеної статті передбачено покарання - позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення