До 100 різних ванн на день проводять пацієнтам Центру вертебрології

20.06 12:23    
На Житомирщині оновлений Центр вертебрології та реабілітації допомагає покращити здоров’я пацієнтам із різними хворобами. На лікування сюди приїжджають не лише жителі Житомирської області, але й Київської, Рівненської, Вінницької. Адже тут є унікальні процедури, які не повторюються в інших подібних лікувальних закладах України.
До 100 різних ванн на день проводять пацієнтам Центру вертебрології

Працівники Центру повідомляють, що найпопулярнішим у центрі є водолікування. Адже після реконструкції заклад має можливість надавати пацієнтам до 100 різних ванн на день, тоді як раніше було не більше 25-ти.

«У нас є хвойні ванни, бішарові ванни, морські ванни, вихрові ванни для кінцівок, підводний душ – масаж, підводне витягування хребта, душ Шарко та інше», – розповідають у Центрі вертебрології.

Всі пацієнти, які тут проходять лікування та реабілітацію, відзначають поліпшення стану здоров’я вже за 12 днів процедур.

«Усі, хто проходить лікування у центрі, виписуються з позитивною динамікою. Немає такого випадку, щоб хтось виписався хоча б без мінімальних зрушень. Після курсу лікування кожен пацієнт відзначає, що є покращення. У когось більш помітні, в когось менш, це все дуже індивідуально», – розповідає невропатолог Тамара Ревнюк.

Про своє лікування у центрі вертебрології розповідає водій маршрутки Анатолій Хомчук: «Я вперше тут лікуюсь. За шість днів вже відчуваю певні зрушення. Я працюю водієм маршрутки і про центр дізнався від колег, вони ж порадили, позитивно відгукувалися про центр».

Такої ж думки і жителька області Наталя Дембовська, яка вже завершила своє лікування, проходить останні процедури і повертається додому.

«Я лікую спину, сьогодні останній день. Задоволена і процедурами, і медичним персоналом, які дуже уважні. Після курсу лікування відчуваю полегшення. У мене були болі, а зараз відчуття легкості. Лікарі рекомендують проходити таку терапію кожні півроку. Думаю, що ще повернусь, щоб підтримувати своє здоров’я», – говорить Наталя Дембовська.

Нагадаємо, що у центрі також надають весь набір електропроцедур: електрофорез, лазерна терапія, КВЧ-терапія, магнітотерапія, дарсонвалізація тощо. Пацієнти мають змогу пройти фізичну, медичну та психологічну реабілітацію. При цьому можна обрати або стаціонар, або денну форму, отримуючи процедури та повертаючись щодня додому.

«Це другий заклад, який підтвердив, що у підвішеному стані є рухи в ногах. Коли організм знаходиться у гравітації, знімається вся напруга і тоді можеш показати, що м’яз працює. І тоді непросто пасивно розвиваєш рух, тобі допомагають, а переходиш на новий етап – активно-пасивний: починаєш включатися в роботу, включається м’яз, а реабілітолог тільки допомагає розвивати рух і підкачувати м’язи», – розповідає Влад Ткаченко про підвісну терапію.

Окрім традиційної медичної реабілітації – фізіотерапія, ЛФК, водо-, грязе-, теплолікування тощо, фахівці Центру застосовують і новітні послуги. Серед них:

– ерготерапія з елементами арт-терапії – відновлення життєвих навиків;

– кінезотерапія – рухова реабілітація, лікування адаптованими під пацієнта рухами з певними індивідуальними силовими впливами (згідно з європейськими методиками Bobat і PNF);

– механотерапія – спеціальні механічні пристрої (вертикалізатори) будуть відновлювати рухи пошкодженої частини тіла;

– локомат-терапія – відновлення рухової функції з допомогою тренажера-робота.

Для учасників АТО та пацієнтам із направленнями медичні послуги у Центрі надаються безкоштовно. Жителям без направлення, а також із інших областей, ціна за курс 12 днів на стаціонарному лікування становить 4960 грн, амбулаторному – 2600 грн.

Детальніше про всі послуги, які надають у Центрі вертебрології на Житомирщині, можна дізнатись за тел.: (0412) 44-72-39. Адреса Центру: м. Житомир, Чуднівське шосе, 1.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення