Поліцейські Житомирщини з початку року виявили понад 82 тисячі порушників ПДР

10.10 16:25    
Водії, які не дотримуються правил безпеки, складають 58% від загальної кількості виявлених в області упродовж 9 місяців адміністративних правопорушників. Кожен 26–й водій перебував за кермом у нетверезому стані.

З початку року на Житомирщині зареєстровано понад 4,5 тисяч дорожньо-транспортних пригод, причому майже у чверті випадків були травмовані. На жаль, за цей період у ДТП загинули 135 людей, ще понад 1000 – отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Поліцейські груп реагування територіальних підрозділів та патрульні проводять низку заходів задля зменшення аварійності.

Одним із методів роботи є навчання наймолодших громадян. Зокрема у садочках та школах діти вивчають Правила дорожнього руху на «уроках безпеки», участь у проведенні яких на постійній основі беруть поліцейські.

З дорослими, чи то пішоходами, чи то керманичами, правоохоронці, зазвичай, працюють вже на місці вчинення правопорушення. Загалом з початку року на автодорогах області поліцейські зафіксували понад 82 тисяч порушень Правил дорожнього руху.

У понад 3 тисячах випадків поліцейські зупинили водіїв, які кермували автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння. Кожен з них ніс потенційну загрозу безпеці всіх учасників руху. Відтак відносно таких водіїв були складені адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення та спрямовані до суду.

Слід зазначити, що санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік. У разі повторних порушень сума штрафу значно збільшується з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років.

Тож поліцейські закликають водіїв бути відповідальними, суворо дотримуватися ПДР а також враховувати мінливі погодні умови, вирушаючи в дорогу. Пам’ятайте про необхідність вмикати ближнє світло фар у період з 1 жовтня по 30 квітня поза межами населених пунктів. Також заздалегідь подбайте про вчасну заміну «взуття» автомобіля на зимове.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення