За сприяння житомирської поліції з території України видворений іноземець-нелегал

За сприяння житомирської поліції з території України видворений іноземець-нелегал

21.10 17:48    
Громадянин Узбекистану відбував у Житомирі покарання за тяжкий злочин. Одразу після звільнення з місць позбавлення волі його затримали поліцейські як особу, яка не мала законних підстав для перебування в Україні. За рішенням суду чоловік повернувся до країни походження.

– Маємо напрацьований механізм співпраці із пенітенціарною службою та іншими зацікавленими структурами. Завдяки цьому вдається вчасно вжити заходів до іноземців, які притягалися до кримінальної відповідальності на території України за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів та які звільняються з місць відбування покарань у нашій області і не мають законних підстав знаходження на території країни, а відтак і попередити вчинення ними нових протиправних діянь, так само це стосується і іноземців, які вчиняють адміністративні правопорушення, - розповів начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП Житомирщини Олексій Рубан.

За вчинення тяжкого злочину в Україні, ч.3 ст.152 (Зґвалтування) ККУ за вироком суду 36-річний громадянин Узбекистану був ув’язнений на строк 7,5 років і відбував призначений термін в установі виконання покарань у м. Житомирі. 1 жовтня він звільнився з місць позбавлення волі. За механізмом взаємодії між структурами про це вже знали поліцейські та працівники УДМС, які й зустріли чоловіка на виході з в’язниці.

Оскільки документів, які б надавали право законного перебування на території України, у звільненого не було, тому за обґрунтованої ініціативи поліції, працівники міграційної служби подали адміністративний позов до суду про примусове його видворення до країни походження і цього ж дня судом винесено позитивне рішення щодо останнього, але оскільки на той час вказана особа не мала відповідного переліку документів для перетину державного кордону його було поміщено до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

17 жовтня під супроводом працівників поліції іноземець літаком був направлений до рідної йому держави.

Загалом з початку року за ініціативою працівників поліції Житомирщини до країн походження видворено 10 нелегалів-іноземців, звільнених з місць позбавлення волі в Україні, які потенційно могли продовжувати протиправну діяльність на території України.

З 18 жовтня у регіоні розпочато практичний етап оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант». Станом на 21 жовтня працівники поліції задокументували 36 адміністративних правопорушень, учинених іноземцями. Крім цього, виявлено 23 громадянина іноземних держав, які знаходились на території України з порушенням правил перебування. За ініціативи працівників поліції усі вони передані працівникам міграційної служби з відповідним поданням щодо притягнення їх до адміністративної відповідальності та вирішення питання про примусове повернення до країн походження та скорочення терміну перебування в Україні.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:37
Повідомлено про підозру водієві, який на пішохідному пе ...
Вчора 23:35
У Києві поліцейські встановлюють обставини ДТП, в якій ...
Вчора 23:31
На пожежі в Ужгороді травмувалось двоє людей
Вчора 23:27
У Києві підрядник розчистив озеро у Деснянському районі ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
12 квітня 16:59
У Житомирі чоловік намагався викрасти декоративні дерев ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення