На Житомирщині дільничні офіцери припинили упродовж року близько 44,5 тисяч адмінправопорушень

На Житомирщині дільничні офіцери припинили упродовж року близько 44,5 тисяч адмінправопорушень

09.01 14:38    
Дільничні офіцери відділів та відділень поліції області у 2019 виявили та припинили 44,5 тисячі адміністративних правопорушень, майже половина з них – за зловживання алкоголем або виготовлення самогону. Кожне сьоме зафіксоване порушення – це домашнє насильство.

Дільничні офіцери поліції забезпечували реагування на кожне п’яте повідомлення про ті чи інші події, а це 41 тисячі 723 звернень жителів Житомирщини. У більшості випадків, звісно, йшлося не про кримінальні діяння, а ситуації побутового характеру.

- Окрім розгляду заяв громадян, левова частка роботи дільничних – це попередження, а у разі виявлення - припинення правопорушень. А таких лише адміністративного характеру було зафіксовано близько 44,5 тисяч, - прокоментував заступник начальника ГУНП в області Артем Лисогор.

Так, пияцтво і пов’язані з ним фактори залишаються найбільш поширеними видами адміністративних правопорушень. З 44 тисяч 521 адміністративного протоколу, складених дільничними у 2019, - 19 тисяч 406 стосувались саме порушень антиалкогольного законодавства.

У ході превентивних заходів, серед іншого, поліцейські вилучили майже півтисячі самогонних апаратів та понад 8 тонн самогону і у півтора раза більше закваски. 4629 жителів області притягнено до відповідальності за ст. 176 (Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення) КУпАП.

Супутнім зловживанню алкоголем є учинення домашнього насильства. Загалом упродовж року матеріали за ст. 173-2 (Вчинення насильства в сім’ї…) КУпАП поліцейські оформили відносно 6483 громадян. Відповідний супровід та нагляд нині дільничні здійснюють відносно 4371 жителя області, які схильні до жорстоких дій з рідними.

Іншими напрямами роботи дільничних є перевірка осіб, які перебувають під адміністративним наглядом або в умовах дії запобіжних заходів у вигляді «домашнього арешту» - тобто обмеження пересування у певний час доби або у визначені місця. За вказаний період офіцери виявили 4869 таких порушень та відповідно зафіксували їх. Відтак, окрім адміністративних протоколів (ст. 187 КУпАП), у цих випадках ще й вживатимуться заходи іншого характеру для впливу на ситуацію.

Також поліцейські виявили понад півтисячі дрібних крадіїв (ст. 51 КУпАП) та більше трьох сотень осіб, які мали при собі незначний обсяг наркотичних речовин (ст. 44 КУпАП)

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення