На Житомирщині за зайняття гральним бізнесом судитимуть групу осіб, організатора якої обвинувачено ще й у легалізації понад 2 млн грн

На Житомирщині за зайняття гральним бізнесом судитимуть групу осіб, організатора якої обвинувачено ще й у легалізації понад 2 млн грн

10.01 15:33    
За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зайняття групою осіб гральним бізнесом, легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом у великому розмірі.

У п’ятницю, 10 січня 2020 року, прокуратурою області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 203-2 та ч. 2 ст. 209 КК України.

Незаконним гральним бізнесом на території Житомирщини група осіб займалася тривалий час, із липня 2017 по березень 2019 року.

За версією слідства, для протиправної діяльності 40-річний житель Київської області залучив ще трьох жительок Житомирщини, 1992, 1993 та 1995 років народження, створивши злочинну групу.

Зокрема, організатор групи забезпечив систематичне функціонування двох гральних закладів у містах Андрушівці та Чуднові, надавши місцевим жителям доступ до азартних ігор на гральному обладнанні, отримуючи таким способом незаконний прибуток.

Органом досудового розслідування встановлено, що у подальшому, отримавши від забороненої господарської діяльності понад 2 млн грн прибутку, чоловік легалізував кошти, придбавши позашляховик бізнес-класу (автомобіль BMW X5) та інвестувавши майже 1,5 млн грн у двокімнатну квартиру у передмісті Києва.
На зазначене майно - позашляховик бізнес-класу та квартиру в елітному селищі під Києвом накладено арешт.

Окрім цього, у ході досудового розслідування, яке проводило СУ ГУНП в області, із гральних закладів вилучено понад 30 одиниць комп’ютерної техніки та інше обладнання, яке використовувалося для незаконного бізнесу.

Викрито та припинено протиправну діяльність групи осіб за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України в Житомирській області.

Обвинувальний акт скеровано до Чуднівського районного суду. Публічне обвинувачення забезпечуватиме прокуратура Житомирської області.
Додатково: санкція суворішої статті 209, ч.2 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення