Як мешканець Житомирщини купував у шахраїв автомобіль

26.01 10:50    
Упродовж 22-23 січня до поліції звернулися щонайменше троє жителів області з повідомленнями про ошуканство. Довірливі громадяни сумарно втратили понад 70 тисяч гривень, тож правоохоронці закликають бути обережними, аби не натрапити на продумані схеми шахраїв.

Жінка – новий одяг, чоловік - автомобіль, ще один - ноутбук: усі ці речі купували жителі області, проте жодної із них так і не отримали.

Так, від рук шахрайок постраждала 73-річна жителька Радомишля. Зі слів бабусі, 22 січня вона поверталася додому, коли до неї на вулиці підійшли двоє незнайок. Одна із них попросила перекупити одяг у іншої - її «конкурентки по торгівлі», оскільки напряму вона продавати не погоджувалася. Гроші на товар обіцяла дати. Після довгих умовлянь пенсіонерка погодилася і навіть впустила торгашок до своєї квартири.

Перекупщиця пояснила, що забула кошти у машині та попросила господиню розрахуватися своїми під обіцянку за кілька хвилин повернути усе витрачене. Тоді бабуся переглянула вміст сумки з речами і віддала продавчині свої гроші. Як заставу жінка навіть залишила у квартирі пенсіонерки перекуплений товар, однак ні за кілька хвилин, ані наступного дня за ним не повернулася.

Тоді бабуся ще раз переглянула вміст сумки і, добре роздивившись, зрозуміла, що там не новий, а вже старий і вживаний одяг. Лише тепер господиня зрозуміла, що її ошукали та звернулася до поліції.

Від схем шахраїв 22 січня постраждав і 41-річний бердичівлянин. Чоловік розповів, що напередодні намагався купити ноутбук через один із популярних сайтів оголошень. Там він перейшов за вказаним у об’яві посиланням, зареєструвався на сторінці магазину та замовив товар. Після того з ним зв’язався «менеджер», який повідомив необхідну до сплати суму та номер банківської картки, на яку чоловік і перерахував гроші.

Проте протягом кількох днів заявник ані реквізитів накладної, ані повернення коштів не отримав, а про спробі зв’язатися з магазином телефон менеджера вже був вимкнений. Тоді бердичівлянин і зрозумів, що його ошукали та звернувся до поліції.

Ще один прикрий випадок стався 22 січня з коростенцем. 36-річний чоловік намагався купити автомобіль через той же сайт оголошень. Протягом двох днів він здійснив з півдесятка переказів (нібито завдатку) на два банківських рахунка «підприємства». Проте, після переказу всіх домовлених сум заявник вже не зміг додзвонитися на жоден із номерів телефонів, за якими розмовляв з, буцімто, працівниками магазину. Тоді чоловік і звернувся до поліції.

По усім виявленим фактам правоохоронці вже розпочали досудові розслідування за ст. 190 (Шахрайство) КК України. Нині слідчі відділів та відділень поліції з’ясовують усі обставини подій та осіб, причетних до них.

Водночас правоохоронці закликають жителів області бути уважними!
- Не довіряйте незнайомцям та не впускайте їх у свої оселі.
- Не залишайте сторонніх наодинці у приміщеннях своєї домівки та за необхідності надайте їм допомогу поза її межами.
- Завжди зачиняйте вхідні двері до своєї оселі, навіть якщо впустили до неї відвідувачів. Пам’ятайте, що вас можуть відволікати, аби спільник непомітно зайшов та викрав ваші цінності.
- Не показуйте незнайомцям своїх сховків для коштовностей, грошей та іншого майна.
- Уникайте покупок та продажів на інтернет-ресурсах, що не надають вам гарантій отримання товару або коштів за ваш товар.
- При здійсненні будь-яких розрахункових операцій обов’язково перевіряйте їх справжність за допомогою банку або його оригінальних інтернет-додатків.
- Не надавайте конфіденційних даних вашої банківської картки стороннім особам.
- Не повідомляйте незнайомцям паролі з смс-повідомлень, що приходять для підтвердження будь-яких банківських операцій.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення