На Житомирщині прокуратура посилює спільну з правоохоронцями протидію незаконним порубкам лісу

На Житомирщині прокуратура посилює спільну з правоохоронцями протидію незаконним порубкам лісу

19.02 11:14    
За дорученням прокурора Житомирської області Олега Василіва, керівник Коростенської місцевої прокуратури Андрій Мамкута 17.02.2020 провів засідання міжвідомчої робочої групи з протидії незаконній вирубці лісу, крадіжкам лісу, а також незаконному придбанню або збуту лісопродукції, завідомо здобутої злочинним шляхом на території Лугинського району, який підпадає під юрисдикцію місцевої прокуратури.

Засідання відбулося за участі керівництва Лугинського ВП Коростенського ВП ГУНП в області, голови Лугинської об’єднаної територіальної громади та керівництва двох Лугинських державних лісогосподарських підприємств.

З інформацією виступив перший заступник керівника Коростенської місцевої прокуратури Ігор Гнідий, який повідомив, що за процесуального керівництва місцевої прокуратури у 2019 році Лугинським відділенням поліції розпочато 20 кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки лісу, за ст. 246 КК України, а за фактами крадіжок лісу розпочато 5 кримінальних проваджень за ст. 185 КК України.

«У п’яти із зазначених кримінальних провадженнях місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти. Наразі стосовно п’яти осіб у п’яти кримінальних провадженнях судами винесено вироки», - навів конкретні цифри Ігор Гнідий.

Однак заходи, вжиті правоохоронцями, не є достатніми для викорінення фактів незаконних порубок та збуту лісопродукції, оскільки вже у цьому році скоєно 4 незаконних порубки дерев.

З огляду на це, на засіданні не лише обговорено результати роботи з протидії такому негативному явищу, а й оперативну обстановку у районі та здійснення контролю щодо охорони лісових ресурсів на підпорядкованій території.

Проаналізувавши проблемні питання щодо розкриття і розслідування злочинів у вказаній сфері, учасники засідання підтримали позицію місцевої прокуратури щодо необхідності вжиття додаткових заходів та посилення роботи міжвідомчої групи з протидії незаконним вирубкам лісу та збуту лісопродукції на території Лугинського району.

З метою виявлення та документування фактів незаконної порубки та крадіжок лісу, а також незаконного придбання або збуту лісопродукції, вирішено активізувати проведення рейдових перевірок лісових масивів на території Лугинського району, які проводяться правоохоронцями спільно з контролюючими органами.

Керівник місцевої прокуратури Андрій Мамкута наголосив на важливості залучення до співпраці з міжвідомчою групою голів ОТГ та старост сіл, які володіють ситуацією на місцях.

Також на нараді одностайно вирішили щодо необхідності вжиття комплексних дієвих заходів для припинення злочинів у сфері лісокористування.

За результатами наради, з урахуванням пропозицій учасників міжвідомчої робочої групи, розроблено скоординовані заходи на поточний 2020 рік, спрямовані на усунення негативних тенденцій у районі.

Спільна робота міжвідомчої робочої групи з протидії незаконній вирубці лісу, крадіжок лісу, а також незаконному придбанню або збуту лісопродукції, завідомо здобутої злочинним шляхом, триває та й надалі перебуватиме під постійним контролем правоохоронних та контролюючих органів.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення