На Житомирщині цього року поліція задокументувала близько сотні адмінправопорушень, учинених підлітками

24.02 17:06    
Найбільше з цієї кількості стосуються розпивання алкогольних напоїв чи куріння у громадських місцях, а також поява у нетверезому вигляді. Поліція закликає громадян повсякчас контролювати місцезнаходження, коло спілкування і зайняття дітей.
На Житомирщині цього року поліція задокументувала близько сотні адмінправопорушень, учинених підлітками

Профілактика вчинення дітьми протиправних діянь – один із напрямків щоденної роботи ювенальних інспекторів поліції Житомирщини.

– Уже у новому році працівники територіальних підрозділів поліції області задокументували 89 правопорушень, учинених тинейджерами. Майже половина від кількості складених адміністративних правопорушень – це розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у публічних місцях чи поява там неповнолітніх у нетверезому вигляді. Понад 30 адмінпротоколів стосуються куріння підлітків у заборонених місцях. Серед інших – дрібні хуліганства та крадіжки тощо. Разом з тим більше 420 протоколів за неповних два місяці цього року ми склали на дорослих. За невиконання обов’язків по вихованню дітей (355 протоколів), доведення неповнолітніх до стану сп’яніння (54) та продаж дітям алкоголю чи тютюну (19), - повідомив заступник начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор.

У містах та селищах Житомирщини, у тому числі й в обласному центрі, поліцейські продовжують практику проведення профілактичних рейдів. Зокрема, ювенальні поліцейські працюють біля шкіл, коледжів і закладів профтехосвіти обласного центру, звертають увагу на зайняття молоді на перервах, виявляють і припиняють правопорушення неповнолітніх. Окрім того, правоохоронці наглядають за дозвіллям студентської молоді.

Днями, зокрема, у Житомирі були проведені рейди поблизу гуртожитків навчальних закладів. У дворі одного з них поліцейські виявили компанію юначок, які вживали алкоголь і розкурювали цигарки. Обставини правопорушення інспектори Житомирського ВП ГУНП задокументували. Про подію повідомлені батьки неповнолітніх дівчат, які разом запрошені до відділу поліції для складання адміністративних матеріалів.

Як повідомила керівник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук, за результатами проведеного рейду в обласному центрі поліцейські склали загалом 12 адміністративних протоколів. Серед них доведення неповнолітніх до стану сп’яніння (ст.180 КУпАП), розпивання спиртного або поява у п’яному вигляді у громадському місці (ст.178 КУпАП) та куріння у заборонених місцях (ст.175-1 КУпАП).

Відтак правоохоронці закликають усіх дорослих громадян не ігнорувати протиправну поведінку підлітків у публічних місцях і реагувати адекватно до ситуації. Батькам же наголошують на сумліннішому ставленні до виховання дітей. Не забувайте роз’яснювати підліткам і юнакам правила поведінки на вулицях, у торговельних закладах, громадському транспорті, а також наголошуйте на наслідках негативних вчинків.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення