Пулинська ОТГ розробила стратегію розвитку

26.02 15:54    
Депутати Пулинської селищної ради затвердили Стратегію розвитку громади до 2027 року. У розробці цього документу консультативну та методичну підтримку надавала Програма «U-LEAD з Європою».
Пулинська ОТГ розробила стратегію розвитку

Після об'єднання в Пулинській громаді було сконцентровано значну мережу соціальної інфраструктури, яка потребувала модернізації та розвитку. До управління ОТГ перейшли 18 закладів освіти, 16 закладів охорони здоров’я та 24 заклади культури, які потребували кадрового наповнення та ресурсів для поточної діяльності.

В результаті громада опинилась в ситуації, коли левова частка бюджету йшла на утримання інфраструктури, а на розвиток залишались незначні ресурси.

«Підтримка Програми «U-LEAD з Європою» дозволяє громадам скоротити час самоідентифікації до мінімуму. Робоча група викристалізовує всі проблеми громади та пропонує варіанти їх вирішення. Таким чином в кінцевому результаті ми отримуємо мотивовану команду, якісний програмний документ та сотні ідей розвитку територій громади», - Георгій Федорук, радник з фінансів та муніципального управління Житомирського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

У 2019 році Житомирський офіс Програми «U-LEAD з Європою» надав консультативну та методологічну підтримку Пулинській громаді у процесі розробки Стратегії розвитку громади до 2027 року. Георгій Федорук допоміг в організації та проведенні 4 засідань робочої групи.

Пулинська ОТГ розробила стратегію розвитку

«Програма «U-LEAD з Європою» допомогла нам звести до спільного знаменника всі наші переваги та всі наявні проблеми. В результаті нам вдалось визначити наш план роботи та розвитку. Далі ми чітко розуміємо що, де, коли та як нам робити», - Олександр Гаврилюк, Пулинський селищний голова.

Для фахівців громади експертами Житомирського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» було проведено навчання із проєктного менеджменту, розвитку молодіжної політики, просторового планування та управління ресурсами, розвитку сільського зеленого туризму, формування нової політики поводження із ТПВ, комунікації та партисипативної демократії.

В результаті було зібрано 46 технічних завдань для плану реалізації стратегії. До процесу розробки стратегії розвитку, окрім апарату та старост, було залучено широке коло громадськості, зокрема активну молодь, представників громадських організацій та медіа, активізовано працівників шкіл, садочків, амбулаторій, сільських клубів та приватних підприємців. Над розробкою стратегії працювала вся громада.
Пулинська ОТГ розробила стратегію розвитку

Пулинська ОТГ розробила стратегію розвитку

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення