Двоє рятувальників Житомирщини удостоєні відзнаки відкритого рейтингу популярності «Гордість міста»

29.02 14:58    
Традиційно щороку на Житомирщині відзначають талановитих, працьовитих земляків, кращих представників громад званням «Гордість громади (міста)».
Наприкінці тижня до цієї когорти кращих за результатами рейтингу потрапили у номінації «Рятувальник року» - командир відділення 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Коростень Олександр Оснадчук та у номінації «Героїчний вчинок року» - капітан служби цивільного захисту Віталій Повторейко, начальник караулу 10 державної пожежно-рятувальної частини м. Новоград-Волинський.
Двоє рятувальників Житомирщини удостоєні відзнаки відкритого рейтингу популярності «Гордість міста»

Про героїв – командир відділення 39-річний коростенець Олександр Оснадчук – рятувальник у другому коліні. Його батько загинув під час виконання службових обов’язків на пожежі, та був нагороджений «Хрестом за мужність», на його честь в Коростені названо вулицю Івана Оснадчука. Тож і професію Олександр обрав не випадково, проводячи у пожежній частині всі свої дитячі роки, а нині він вже «улюбленець» нового підростаючого покоління

Вміє дотепно, доступно і в цікавій формі проводити екскурсії в пожежно-рятувальному підрозділі для вихованців садочків та школярів навчальних закладів міста. Неодноразово, і як вогнеборець, і як керівник, брав участь у гасінні пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій різних видів, під час яких проявив неабияку витримку, дисциплінованість та високий професіоналізм, про що свідчить не одне врятоване життя. По стопам батька та діда нині готується піти донька Катерина.
Двоє рятувальників Житомирщини удостоєні відзнаки відкритого рейтингу популярності «Гордість міста»

Також колеги Олександра Оснадчука говорять про нього як про Майстра із «золотими» руками. Ними переробляє пожежні автомобілі, отримані від благодійних організацій з Великої Британії, з метою подальшого їх використання у пожежно-рятувальних підрозділах з пристосуванням під вітчизняне обладнання та автомобільні шляхи для ефективного гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій різного характеру. 28 лютого він отримав відзнаку загальноміського відкритого рейтингу популярності «Гордість міста».

Напередодні такої ж відзнаки від Новоград-Волинської міської ОТГ був вдруге удостоєний начальник караулу 10-ї державної пожежно-рятувальної частини Віталій Повторейко. За його плечима також успішно ліквідовані пожежі, надзвичайні ситуації, життя дорослих та дітей, які опинилися у біді. Наприклад, торік під час пожежі у приватному секторі врятовано літню жінку, яка не могла самостійно пересуватися. А у березні поруч з частиною стався потужний вибух в гаражному секторі, розташованому поблизу паркану території частини. Тоді вдалося врятувати приватний автомобіль та не допустити розповсюдження пожежі на сусідні гаражні приміщення. Також Віталію неодноразово доводилось у вільний від несення служби час ліквідовувати пожежі в екосистемах.

Тож на адресу начальника караулу та підлеглого особового складу постійно висловлюють подяку мешканці міста і району. Тож по праву керівництво громади відзначило свого героя у рейтингу «Гордість громади».

Вітаємо кращих мешканців Житомирщини, які у такий спосіб отримали подяку за свій труд!

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Сьогодні 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
Сьогодні 16:06
СБУ затримала колаборанта, який возив рашистів на ротац ...
Сьогодні 13:10
У Сумах запрацював Центр допомоги врятованим
Сьогодні 13:09
Ворог вдарив по Селидовому, загинула жінка
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення