На Житомирщині через тендерні торги за бюджетні кошти купили автомобіль швидкої медичної допомоги, який коштував утричі дешевше

На Житомирщині через тендерні торги за бюджетні кошти купили автомобіль швидкої медичної допомоги, який коштував утричі дешевше

23.04 19:06    
Новоград-Волинською місцевою прокуратурою погоджено повідомлення про підозру голові тендерного комітету однієї з селищних рад Романівського району у неналежному виконанні своїх службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України) та директору товариства - у заволодінні чужим майном шляхом обману та використанні завідомо підроблених документів (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

У четвер, 23 квітня 2020 року, обом фігурантам справи вручено підозри, зокрема, директору - у спосіб, передбачений КПК України для вручення повідомлень.
За даними слідства, товариство, за умовами укладеного договору, зобов’язалося поставити селищній раді автомобіль швидкої медичної допомоги у комплектації з необхідним медичним обладнанням, за що підприємству з місцевого бюджету перераховано кошти на суму 1 млн 610 тис грн.

Однак директором товариства, з метою неправомірного заволодіння бюджетними коштами, подано завідомо підроблений висновок суб’єкта оціночної діяльності щодо ринкової вартості поставленого автомобіля із вищезазначеною ціною. Такими діями введено в оману службових осіб селищної ради щодо фактичної вартості автомобіля, оскільки ринкова вартість поставленого автомобіля з урахуванням укомплектованого обладнання становила лише 507 тис грн.

Голова тендерного комітету селищної ради при проведенні процедури закупівлі не вжив заходів до відміни процедури відкритих торгів та відхилення тендерної пропозиції постачальника, що призвело до безпідставного перерахування товариству бюджетних коштів на суму 1 млн 103 тис грн.

Окрім того, автомобіль швидкої медичної допомоги не відповідає специфікації до договору, тендерній документації та вимогам ДСТУ.

Таким чином, директор товариства шляхом обману, із використанням завідомо підроблених документів, заволодів грошовими коштами в особливо великих розмірах  на загальну суму 1 млн 103 тис грн.

Незаконні дії викрито правоохоронцями спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Житомирській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Досудове розслідування проводить слідче відділення Новоград-Волинського ВП ГУНП в області. Процесуальне керівництво здійснює Новоград-Волинська місцева прокуратура.

Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення