У Житомирі припинили діяльність інтернет-магазина з продажу марок ЛСД та галюциногенних грибів

19.05 17:01    
У Житомирі припинили діяльність інтернет-магазина з продажу марок ЛСД та галюциногенних грибів

Працівники Управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчими Житомирського відділу ГУНП області та відділом протидії кіберзлочинам Житомирщини Департаменту кіберполіції НПУ за участю процесуального керівництва Житомирської місцевої прокуратури припинили діяльність в одному з інтернет-месенджерів підпільного каналу, через який здійснювалась торгівля в обласному центрі наркотичними засобами та психотропними речовинами.

У ході моніторингу інтернет-простору та проведення оперативних заходів, працівниками поліції викрито функціонування месенджер-каналу, через який користувачам надавалась можливість придбати заборонені речовини рослинного, синтетичного походження і галюциногенні гриби.

– Упродовж певного періоду у рамках відповідного кримінального провадження ми документували діяльність так званого інтернет-магазина. Доступ до цього каналу мало лише певне коло осіб і тільки за запрошенням адміністраторів. Переважно асортимент складався з канабісу, марок ЛСД та галюциногенних грибів. Замовлення товару здійснювалось у адміністратора та після поповнення електронного гаманця на відповідну суму потенційний покупець міг отримати наркотики чи психотроп через закладки у самому місті, - розповів начальник УПН ГУНП в Житомирській області Руслан Шуста.
У Житомирі припинили діяльність інтернет-магазина з продажу марок ЛСД та галюциногенних грибів

Закладки могли знаходитись у публічних місцях по всьому Житомиру: від паркових зон до схованок у під’їздах. Загалом оперативники задокументували до десятка фактів збуту товару подібним чином.

18 травня в обласному центрі у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України був затриманий організатор інтернет-торгівлі забороненими речовинами – 24-річний житомирянин. Наразі встановлено, що в адмініструванні каналу йому допомагала 21-річна співмешканка. Її місцезнаходження також встановлено.

– Викриті у збуті наркотиків та психотропів особи для злочинної діяльності користувались орендованим житлом, яке час від часу змінювали. У результаті санкціонованого обшуку в одній із таких квартир в обласному центрі ми з незаконного обігу вилучили запаси наркотичних засобів та психотропних речовин на загальну суму за цінами чорного ринку понад 70 тисяч гривень, а також інші докази протиправної діяльності, - продовжив начальник УПН ГУНП в Житомирській області Руслан Шуста.

Усе вилучене направлене на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС в Житомирській області. Нині триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України, у рамках якого з’ясовуються усі обставини, походження вилучених речовин і встановлюються усі причетні особи.

У разі доведення вини, останнім загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:43
У Запоріжжі рятувальники ліквідували наслідки обстрілів
Сьогодні 11:39
Наповнення бюджету у розрізі галузей економіки підприєм ...
Сьогодні 11:35
На Буковині впродовж січня – лютого 2024 року за резуль ...
Сьогодні 11:32
На Дніпропетровщині внаслідок російських обстрілів одна ...
Сьогодні 11:28
Власники автівок сплатили до місцевих скарбниць майже 9 ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 11:34
Мальовничі стежки в заповідниках більше не будуть більш ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення