Володимир Ширма обговорив з керівниками двох медичних закладів спірне питання оренди приміщень

03.06 16:53    
Голова обласної ради Володимир Ширма 3 червня зустрівся з керівниками двох медичних закладів, аби обговорити спірне для них питання оренди приміщення. Зокрема, обласна клінічна дитяча лікарня орендує під інфекційне відділення приміщення у Житомирській районній лікарні, оскільки немає можливості мати власного.
Володимир Ширма обговорив з керівниками двох медичних закладів спірне питання оренди приміщень

У нараді також взяли участь начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Микола Суслик, заступник Житомирської районної ради Василь Стах, представники обласної та районної ради тощо.

«До мене звернулись керівник Житомирської районної лікарні Тарас Собко та заступник голови Житомирської райради Василь Стах щодо перегляду умов оренди частини приміщення лікарні, де розташовано інфекційне відділення обласної дитячої лікарні. Якщо розірвемо договір оренди, то можуть виникнути проблеми. Тож маємо обговорити і вирішити це питання», - пояснив ситуацію очільник депутатського корпусу.

Обласний комунальний заклад з 2001 року орендує у районної лікарні приміщення, де розташовано 30 ліжок інфекційного відділення. У минулому році там було проліковано понад 1 тис. 200 маленьких пацієнтів, з яких 24% - це пацієнти з Житомирського району. Про це розповів керівник обласної дитячої лікарні Юрій Довгополий.

«Потреба в цих ліжках вкрай необхідна, адже в Житомирській області показник захворюваності на інфекційні хвороби вдвічі більший, ніж по Україні. За державно-будівельними нормами у загальній будівлі лікарні не дозволяється розміщення інфекційного відділення, для цього потрібно мати окремо побудоване приміщення, аби повністю ізолювати хворих на інфекції від решти пацієнтів. Але зводити таку будівлю наразі немає можливості через відсутність фінансування», - висловився головний лікар закладу.

Натомість Тарас Собко, який очолює районну лікарню, вважає, що заклад втрачає, надаючи в оренду приміщення.

«Районна лікарня є опорною, а всі опорні лікарні повинні мати інфекційне відділення. Житомирська районна лікарня єдина з 7-ми опорних в області, де немає такого відділення, немає боксів, що відповідають необхідним умовам. Інфекційне відділення вкрай необхідно для виконання тих завдань, що стоять перед галуззю охорони здоров’я району щодо лікування пацієнтів. Оскільки наразі у закладі лікуються від коронавірусної хвороби, то лікарня не може надавати медичні послуги, які б приносили прибуток. У результати можемо втратити 8 млн грн», - розповів Тарас Собко.

Натомість начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик наголосив, що іншого приміщення для дитячого інфекційного відділення наразі немає, а будувати нове зараз немає можливості.

«Ми знаємо про цю проблему, працюємо над нею. Але на даний час позиція управління охорони здоров’я – продовжити оренду приміщення. Іншого варіанту поки не існує. Районна лікарня – це опорний заклад, і на її матеріально-технічне забезпечення виділялись кошти й з обласного бюджету теж, не лише з місцевого. Після завершення карантину лікарня увійде в нормальний режим роботи і по основних медичних пакетах буде заробляти більше, ніж на інфекційному відділенні», - поінформував посадовець.

Підсумовуючи нараду, голова обласної ради Володимир Ширма наголосив на тому, що проблему будемо вирішувати.

«Дітей не можна ділити по районах, вони всі наші. Діти мають отримувати високоспеціалізовану медичну допомогу, і не мають відчувати на собі проблеми, це обов’язок дорослих їх вирішувати. Тому на даний час маємо знайти компроміс. Паралельно будемо шукати варіанти, куди перевести відділення. Розглянемо можливість використання деяких комунальних будівель, які наразі не використовуються», - підсумував Володимир Ширма.

Пресслужба обласної ради

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення