Обласна рада планує створити ще 2 комунальні навчальні заклади для обдарованих дітей

17.06 13:19    
У ході підготовки до 31-ї сесії обласної ради депутати 17 червня під час засідання постійної комісії з гуманітарних питань опрацювали майже 50 питань порядку денного.
Обласна рада планує створити ще 2 комунальні навчальні заклади для обдарованих дітей

Зокрема, профільна комісія погодила внесення змін у рішення обласної ради, що стосується присудження Житомирської обласної краєзнавчої премії ім. Миколи Костриці. Змінами передбачено, що, окрім друкованих видань, на здобуття премії можуть претендувати й мультимедійні, кіно-, відеоматеріали, телепрограми тривалістю не менше 20 хвилин.

Також на засіданні комісії обговорили можливість створення ще двох навчальних закладів для обдарованих дітей на базі нині діючих шкіл-інтернатів. Як наголошувалось на комісії, нині в області функціонує 17 інтернатних закладів, і лише один з них – для обдарованих дітей, той що у м. Житомирі. Сьогодні є два комунальні навчальні заклади – Бердичівська та Новоград-Волинська загальноосвітні школи-інтернати, які з 1 вересня відповідно до законодавства не зможуть фінансуватись. Тож пропонується створити на базі Бердичівської школи - ліцей зі спортивним профілем, а у Новограді-Волинському - із військово-фізкультурною підготовкою. Це заклади, де діти з усієї області здобуватимуть середню освіту і паралельно займатимуться підготовкою за відповідним напрямом. Додаткового фінансування ці заклади не потребують, адже вони вже фінансуються з обласного бюджету. У кожному закладі наразі навчаються по майже 90 дітей, а планується набирати до 180 дітей.

Під час обговорення створення ліцеїв для обдарованих дітей з’ясувалось, що потребують додаткового опрацювання Статути цих закладів. Тож постійна комісія дала доручення профільному управлінню облдержадміністрації доопрацювати ці питання і внести їх на розгляд президії обласної ради.

На засіданні постійної комісії погодили депутати й звернення керівника комунального закладу «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності» щодо передачі на їхній баланс будівлі готелю «Зарічани», що перебуває наразі на балансі КП «Готельний комплекс «Україна». Як розповів директор школи Василь Грибук, на території готелю планується зробити базу для тренувань з водних видів спорту.

«У школі вищої спортивної майстерності діє 11 відділень з водних видів спорту, але в області немає жодної бази для підготовки спортсменів. Аби тренуватись, їм доводиться їздити по всій Україні. Тож створення такої бази у школі спортивної майстерності є доцільним і вкрай необхідним», - наголосив Василь Грибук.

З-поміж іншого профільна комісія розглянула стан виконання галузевих регіональних програм соціально-економічного розвитку області.

У роботі профільної комісії взяли участь заступник голови обласної ради Максим Вілівчук та заступниця голови облдержадміністрації Віра Рогова.

Нагадаємо, що 31-а сесія обласної ради відбудеться 25 червня.

Пресслужба обласної ради

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення