На Житомирщині попит на працівників пожвавлюється, а кількість безробітних зменшується

На Житомирщині попит на працівників пожвавлюється, а кількість безробітних зменшується

08.08 09:12    
Початок серпня на ринку праці Житомирщини характеризується зменшенням числа реєстрації нових звернень у службі зайнятості та збільшенням кількості громадян, які отримують роботу. Так, за чотири робочі дні, з 3 по 6 серпня, статус безробітного отримали 468 жителів області, а працевлаштувались – 662.

«Позитивну тенденцію у збільшенні попиту на працівників ми фіксуємо з другої половини липня, коли кількість нових звернень до служби зайнятості і тих, хто приступає до роботи, почала вирівнюватись. А в перші місяці карантину – у березні й квітні – через призупинення діяльності багатьох підприємств й різке скорочення кількості вільних робочих місць обсяги реєстрації безробітних втричі перевищували обсяги працевлаштування. Приміром, упродовж квітня число зареєстрованих клієнтів служби зайнятості збільшилося на понад 5400 безробітних, а працевлаштувати вдалося тільки 1935 осіб, здебільшого на сільськогосподарські підприємства.

Ми щодня проводимо моніторинг ситуації на ринку праці. Можу сказати, що за рахунок зростання попиту на працівників кількість безробітних почала поступово зменшуватись: на 30-40 осіб щоденно. Але про сталу тенденцію до покращення стану справ говорити ще зарано. Ситуація вже не критична, але ще складна. Адже для 21260 нині зареєстрованих безробітних ми можемо запропонувати трохи більше 2100 вакансій. Тобто зараз навантаження на одне вільне робоче місце в середньому по області – 10 претендентів, тоді як торік в цей час – 4» – розповіла директорка обласного центру зайнятості Галина Корінна.

За її словами, упродовж січня-липня 2020 року загалом отримували послуги служби зайнятості близько 60,4 тис. жителів області, з яких 34,9 тис. – мали статус безробітного. Отримали роботу з початку року 16,6 тис. жителів області.

Найбільше зросла кількість безробітних у Житомирському міському центрі зайнятості (нині зареєстровано втричі більше, як було у серпні 2019 року), Бердичівському і Новоград-Волинському центрах зайнятості (в 1,9-2 рази більше), у Малинській, Баранівській, Попільнянській і Радомишльській філіях обласного центру зайнятості (в 1,5 – 1,8 раза більше, як торік в аналогічні дати серпня).

Станом на 6 серпня в області отримували допомогу по безробіттю 17,9 тис. осіб, середній розмір якої по області складав близько 3,3 тис. грн. А середній розмір заробітної плати у вакансіях становив близько 6,4 тис. грн.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:02
Шмигаль взяв участь у круглому столі міністерського рів ...
Вчора 16:27
БЕБ на Закарпатті упередило неефективне використання 6, ...
Вчора 16:21
На Буковині детективи БЕБ повідомили про підозру співуч ...
Вчора 16:18
У Києві держслужбовці розтратили 1,2 млн грн бюджетних ...
Вчора 16:18
На Київщині прикордонники викрили злочинну схему з неза ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення