Прокуратура Житомирщини вимагає усунути порушення щодо утримання засуджених та ув’язнених в установах виконання покарань і слідчому ізоляторі

Прокуратура Житомирщини вимагає усунути порушення щодо утримання засуджених та ув’язнених в установах виконання покарань і слідчому ізоляторі

17.08 16:17    
Прокуратура Житомирської області продовжує вживати заходи, спрямовані на забезпечення належних умов утримання засуджених та ув’язнених в установах виконання покарань і слідчих ізоляторах регіону.

Так, прокурорами, із залученням спеціалістів органів державного контролю, проведено низку комплексних перевірок додержання вимог кримінально-виконавчого та іншого законодавства України у діяльності установ виконання покарань, які розташовані на території регіону, а також слідчого ізолятора державної установи «Житомирська установа виконання покарань (№8)» та виявлено порушення.

Виявлені порушення вимог чинного законодавства стосувалися в основному режиму тримання, матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення, застосування до засуджених дисциплінарних стягнень, протидії злочинності в установах виконання покарань тощо.

Установлено, що на неналежному рівні – протидія розповсюдженню наркотичних засобів серед ув’язнених. Протягом поточного року лише в осіб, що тримаються під вартою, вилучено 7,56 г наркотичних речовин. За виявленими фактами зареєстровані два кримінальні провадження та проводиться досудове розслідування.
Потребують негайного усунення й інші порушення. Зокрема, у камерах не організовано відповідне водозабезпечення, унаслідок чого засуджені вимушені вживати непридатну для пиття воду.

Також, прокурорськими перевірками виявлено незадовільне медичне забезпечення в’язнів в установах виконання покарань, зокрема, відсутність медикаментів, рентген-устаткування, що значно погіршує епідеміологічну обстановку серед засуджених.

У ході перевірок звернуто увагу керівників установ виконання покарань та слідчого ізолятора на необхідність неухильного забезпечення прав в’язнів, недопущення фактів катувань, нелюдського чи такого, що принижує гідність в’язнів, поводження з ними.

З метою усунення встановлених порушень чинного законодавства внесено 9 документів прокурорського реагування, в тому числі керівництву філії державної установи «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в Житомирській області, установ виконання покарань, слідчого ізолятора, які на даний час перебувають на розгляді.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення