На Житомирщині упродовж доби поліцейські викрили три випадки незаконних оборудок з лісом

28.08 12:43    
Протягом 27 серпня поліцейські завадили незаконно вивезти ліс У Житомирському, Новоград-Волинському та Олевському районах. Необліковану деревину правоохоронці в порушників вилучили. Встановлюються всі обставини подій.
На Житомирщині упродовж доби поліцейські викрили три випадки незаконних оборудок з лісом

На території області тривають заходи щодо припинення незаконних оборудок з лісопродукцією. Щотижня правоохоронці виявляють десятки подібних фактів, розслідують їх та скеровують до суду. Лише упродовж 27 серпня поліцейські припинили три таких правопорушення.

Близько 11:30 на спецлінію «102» надійшло повідомлення від 31-річного лісничого з Житомирського району. Зі слів чоловіка, невідомі щойно вирубали в лісі близько чотирьох десятків дерев породи вільха.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група районного відділення поліції. Усю незаконну деревину правоохоронці в порушників вилучили та розпочали кримінальне провадження.

Поліцейські Новоград-Волинського відділу також припинили незаконну оборудку. З відповідним повідомленням до місцевого відділу поліції звернувся 37-річний помічник лісничого.

У лісовому масиві поліцейські виявили мотоблок з гужовим возом, на якому знаходилися дев’ять зрізаних сосен і береза. Усе це поліцейські вилучили до місцевого відділу поліції, де нині встановлюють усі обставини події.

Ще один факт нелегального поводження з лісом виявили правоохоронці Олевщини. Близько 21 години працівники сектору реагування патрульної поліції місцевого відділення зупинили автомобіль ЗІЛ неподалік села Хочина, водій якого перевозив деревину.

Керманич на вимогу поліцейських жодних документів, які б засвідчували легальність лісопродукції, не надав. А відтак близько 9 кубометрів сосни разом із вантажівкою правоохоронці доставили до Олевського відділення поліції.

Нині по виявленим фактам слідчі місцевих відділів та відділень з’ясовують усі обставини. Попередня правова кваліфікація кожного – ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) ККУ. Законодавством подібні протиправні дії караються від штрафних санкцій до 3 років ув’язнення.

Як наголосив начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Юрій Олійник, припинення незаконних вирубок лісу є одним із пріоритетних завдань поліції Житомирщини. Посилені заходи правоохоронців триватимуть, допоки актуальність цього питання не буде повністю знята.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення