Детективи поліції Житомирщини завершили розслідування злочинів групи відеоблогерів

22.01 15:00    
22 січня детективи слідчого управління ГУНП в Житомирській області завершили розслідування кримінального провадження щодо виготовлення та розповсюдження відеопродукції, в якій пропагується культ насильства і жорстокості. У вказаних кримінальних діяннях обвинувачуються п’ятеро жителів області. Їм загрожує до 5 років позбавлення волі.

У ході досудового розслідування встановлено, що раніше неодноразово судимий 33-річний житель області організував створення злочинної групи, до якої залучив колишню дружину та спеціаліста у сфері інформаційних технологій, а також ще двох інших осіб. Діяльність групи тривала упродовж 2017-2020 років. Вони займались розповсюдженням відеопродукції насильницької тематики.
Детективи поліції Житомирщини завершили розслідування злочинів групи відеоблогерів

Зокрема, фільмували примітивні сценарії з побиттям один одного, знущанням та приниженням гідності, серед яких – нанесення ударів руками, батогом, ураження струмом та вогнем тощо. Відеозаписи розповсюджувались через мережу Інтернет для отримання прибутку. Глядачі вказаного контенту перераховували кошти на електронний гаманець, звідки вони надходили на банківські картки членів групи. Для приховування своєї злочинної діяльності «відеоблогери» постійно змінювали місце зйомки, переміщаючись у різних містах України з дотриманням правил конспірації.

У результаті слідчо-розшукових заходів, проведених на території різних областей, працівники поліції Житомирщини викрили членів зазначеної групи, а їх протиправну діяльність припинили.

Наразі члени групи обвинувачуються у виготовленні, розповсюдженні відеопродукції, що пропагує культ насильства і жорстокості, вчинених повторно, організованою групою, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 ст. 300 (Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Викриття організованої злочинної групи здійснювали детективи СУ ГУНП в Житомирській області за оперативного супроводження УСР в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:14
СБУ затримала поплічника рашистів, який стежив за бійця ...
Сьогодні 12:32
На Кіровоградщині за матеріалами ДБР судитимуть експода ...
Сьогодні 10:42
В Сумській області оперативно ліквідувавши пожежу, вогн ...
Сьогодні 10:41
У Києві під час пожежі у квартирі загинула людина, трьо ...
Сьогодні 10:40
Хмельницькі рятувальники ліквідували наслідки смертельн ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
Сьогодні 11:00
У Житомирі «бізнесвумен» продавала елітні автівки, ввез ...
Сьогодні 10:35
У Житомирі в чоловіка поцупили автомобіль
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення