Упродовж минулого тижня рятувальники Житомирщини відреагували на 120 повідомлень про надзвичайні події

Упродовж минулого тижня рятувальники Житомирщини відреагували на 120 повідомлень про надзвичайні події

05.04 13:38    
У період з 28 березня по 03 квітня підрозділами ДСНС області здійснено 120 виїздів для надання допомоги населенню та на ліквідацію наслідків надзвичайних подій. Зокрема, ліквідовано 70 пожеж, внаслідок яких 2 людини загинули, 4 травмовано та 1 врятовано.
Минулої суботи у Житомирі виникла пожежа, жертвами якої стали дві людини. Рятувальники у складі ланки газодимозахисної служби зайшли у задимлене приміщення. Провівши розвідку всередині оселі, в одній із кімнат вони виявили чоловіка, який ледь подавав ознаки життя. Бійці ДСНС винесли 79-річного постраждалого на сходову клітину і надали першу до медичну допомогу. В подальшому чоловік з отруєнням чадним газом був госпіталізований до лікарні. Також сусіди повідомили, що всередині може бути і син власника. Під час гасіння пожежі рятувальники виявили у третій кімнаті обгоріле тіло 46-річного загиблого чоловіка, який лежав на тліючих речах. Ймовірно, до загоряння призвело необережне поводження з вогнем під час куріння.
Спалювання сухої трави також призвело минулого тижня до травмування людей. В с. Карабачин Брусилівського району під цієї шкідливої звички постраждало літнє подружжя. Господар отримав 70-80% опіків тіла різного ступеню важкості та опіки дихальних шляхів. Його дружина перебувала на місці і теж потребувала лікарської допомоги. Для неї вогнеборці також викликали швидку. Подібний прикрий випадок виник у с. Попільня Попільнянського району. Там 60-річний чоловік, під час випалювання сухої трави на власній присадибній ділянці перечепився і впав у вогонь. Медики госпіталізували потерпілого до реанімаційного відділення лікувального закладу, попередньо з 40% опіків тіла. Це перші цьогорічні випадки травматизму через спалювання залишків сухої рослинності.
Загалом за перший місяць весни в екосистемах області вже виникло більше 60 загорянь, внаслідок чого вогнем пройдено понад 120 га території. Пам’ятайте, що лише спільними зусиллями ми не допустимо минулорічних масштабних пожеж, які призвели до знищення десятків тисяч гектарів лісових насаджень.
Також за минулий тиждень підрозділами ДСНС здійснено 27 виїздів для проведення аварійно-рятувальних робіт, надання допомоги населенню та іншим службам. Зокрема, у 5 випадках відкривали вхідні двері до квартир, де знадобилася допомога власникам. Двічі відкачували воду. 14 разів виїжджали для проведення аварійних робіт зі знезараження об’єктів інфраструктури у зв’язку з поширенням COVID-19.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення