В Новоград-Волинському діє рада старійшин

В Новоград-Волинському діє рада старійшин

31.05 14:54    
П'ять років тому в місті створено раду старійшин. До її складу увійшли майже 30 авторитетних новоград-волинців, які багато років працювали керівниками підприємств, організацій, установ, колишні військовослужбовці. Наймолодшому на той час було 65. Координатором ради обрали Г. М. Грінченка, завідуючого відділом освіти міськвиконкому 1990-1997 рр.

Роботу ради як дорадчого органу на громадських засадах насамперед спрямовували на надання допомоги міській владі, спираючись при цьому на досвід, думки й побажання громадян щодо кращої організації місцевої влади у місті.

Ми вважали своїм обов'язком бачити і знати проблемні питання міста, інформувати керівництво для відповідного реагування. Цьому сприяла ак¬тивна життєва позиція кожного члена ради старійшин. Усі брали участь у підготовці, обговоренні питань та внесенні конструктивних пропозицій. Найбільш активні у нашій роботі: К. М. Малов, А. А. Лосовський, Л. М. Мірутенко, С. О.Челядіна, Г. І. Юзько, В. Л. Дідковський, 3. О. Шлендер, С. М. Сокирчук, А. І. Максимов, М. С. Нагорнюк...

За 5 років проведено 38 засідань. Після кожного із них ми оформляли протокол з пропозиціями, які направляли на ім'я міського голови, підрозділів міськвиконкому, керівників підприємств, установ та відомств. Кожне наступне засідання розпочинали із заслуховування відповідей на наші звернення та пропозиції. Завдяки цьому багато наших пропозицій наповню¬вали згодом конкретним змістом виконаної роботи. Для прикладу: рада старійшин вивчала питання роботи відділів, управлінь міськвиконкому, служби роботи з дітьми, музейні питання, тендерні та питання цінової політики, спорту і молоді, санітарного стану міста, річок, безпечного зберігання зброї на території міста і багато інших.

У 2008 році виникли значні проблеми з безпекою руху у місті, зокрема, скутеристів. Велика кількість порушників серед них призвела до сплеску ДТП, які закінчувались не лише травмами, а й загибеллю людей. Рада старійшин доручила К. М. Малову провести всебічне й неупереджене спостереження, опитування учасників дорожнього руху і перевіряючих щодо цієї ситуації. Він дослідив головні причини порушень правил дорожнього руху, після чого на засіданні при активному обговоренні та слуханні працівників ДАІ було підготовлено пропозиції міській владі, керівництву ДАІ і листи на ім'я Верховної Ради та Кабінету Міністрів України. Отримали листи-відповіді, де чітко вказали, які наші пропозиції враховано при розгляді відповідних законопроектів.

При розгляді питання «Обдаровані діти» ми загострили увагу щодо ефективної підтримки на всіх рівнях талановитих дітей, зокрема із малозабезпечених сімей.
У 2008 році після заслуховування Л. А. Місюри ми увійшли з проханням до окремих підприємців щодо надання допомоги малозабезпеченим сім'ям. Як наслідок, кілька багатодітних сімей одержали допомогу продуктами харчування по 60 гривень на кожну дитину, а 10 дітей постійно безкоштовно обслуговують у перукарні (керівник Ю. В. Штейнберг).

У 2009 році після пожежі в ТВЦДЮ ми звернулись до кількох підприємців міста з проханням допомогти й відно¬вити приміщення та придбати нове обладнання. Відгукнулись, але, на жаль, дуже мало. Уже в цьому році ми знову звернулись за допомогою. Як наслідок: подаровано в'язальну машину, гіпсокартон на стіни й стелю, до¬мовлено про ремонт туалетної кімна¬ти, виділення дошок на підлогу й сте¬лю, цемент, фарбу, лак, меблі, обладнання тощо.

Досвід роботи нашої ради старійшин наочно переконує: тільки при найширшій, всебічній участі громади діяльність міської влади буде і продук¬тивнішою, і з вагомішими результатами.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: novograd
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення