Бердичівські бібліотекарі влаштували подорож до Країни дитинства

Бердичівські бібліотекарі влаштували подорож до Країни дитинства

01.06 09:14    
Щороку в останні дні весни та перші — літа дорослі в усьому світі намагаються віднайти особливі ключі. Ключі ті — від чарівних дверей, що ведуть до країни, де завжди панує літо. Тамтешні мешканці полюбляють пустувати й бешкетувати, присмачуючи все це галасливим різноголоссям. Звичайно, назва цієї країни “Країна дитинства”. Дорослі Бердичева знають усі потаємні місця, де приховані такі ключі. Один із них віднайти дуже легко: ним володіють працівники дитячої бібліотеки. Це й не дивно: адже де, як не тут, протягом одного дня побачиш десятки громадян дитячої країни? Все у цих стінах присвячено Дитині. Навіть Баба Яга та Кикимора, які злетілися до бібліотеки, аби трохи полякати юних городян, забули про свої плани, поринувши у мрійливо-ліричні міркування про найкращу пору віку.

Алла Печковська, бібліотекар бібліотеки для дітей, виконавиця ролі Баби Яги: “Пора дитинства — це такий веселий, загадковий, казковий, світлий та осяйний період нашого життя. Мені здається, що у цей період дітям буває сонячно й приємно. Це пора, коли тобою опікуються, тобі радіють... Сьогодні діти мають необмежені можливості.”

Говорячи про захист дітей, неможливо оминути тему їхніх прав та обов’язків. Жити на землі, дихати, творити, пишатися містом та країною, в яких мешкаєш і робити так, аби вони пишалися тобою... Окрім цих прав, бердичівська дітвора та її ровесники у різних кутках планети мають безліч інших.

Єлизавета Длугаш, учасниця заходу: “Усі діти мають дитинство і дитинство — це щастя. Ось я, наприклад, гарно вчуся, ходжу на різні гуртки, маю багато друзів. У дитинство поринають навіть дорослі, які іноді ведуть себе, наче діти. Коли я підросту, то буду згадувати дитинство з посмішкою.”

Лише у Країні дитинства людина у змозі відігріти свою душу, переконані бердичівські бібліотекарі, лише там вона може знову перетворитися на чисте й незіпсоване створіння. Вони радіють з того, що за допомогою дитячої книжки мало не щодня дарують таку можливість усім бажаючим.

Алла Печковська, бібліотекар бібліотеки для дітей, виконавиця ролі Баби Яги: “До цього дня, коли ми згадуємо права наших дітей та обов’язки наших батьків і держави, містом проводиться безліч заходів. Ось і бібліотека долучилася до них. Ми намагалися вкласти частинку своєї душі, своєї наснаги. Пригадали своє дитинство, вклавши у нашу виставу все те, чого нам не вистачало тоді. Діти відповіли нам відвертістю: вони підспівували, були активними. І це головне, це дуже добре.”

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ВІК
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:59
ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні пра ...
Сьогодні 12:46
СБУ повідомила про підозру російським гауляйтерам Запор ...
Сьогодні 10:43
Київські митники вилучили з посилки три археологічні ар ...
Сьогодні 10:37
СБУ затримала у Харкові коригувальника, який хотів наве ...
Сьогодні 10:32
Дети Луковской общины тренируются в активном парке
Сьогодні 00:05
Держспецзв'язку: росіяни пошкодили телевізійну вежу у ...
Сьогодні 00:03
Країни «великої сімки» долучаться до відновлення та мод ...
Вчора 23:59
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румуні ...
Вчора 23:57
Драганчук: В умовах війни Україна досягла значного прог ...
Вчора 23:55
Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+: Маємо ...
Сьогодні 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення