Про результати своєї роботи прозвітували дільничні та поліцейські офіцери громад Житомирщини

19.01 15:20    
Упродовж січня у регіоні тривали зустрічі правоохоронців з активом місцевих громад. Поліцейські розповіли про свою діяльність у 2021 році, а також обговорили подальші плани для організації належної безпеки та правопорядку у населених пунктах Житомирщини.
Про результати своєї роботи прозвітували дільничні та поліцейські офіцери громад Житомирщини

Нині в області створено 66 територіальних громад, на території яких працюють дільничні офіцери поліції та поліцейські офіцери громад.

Минулого року безпосередньо дільничні встановили причетних до вчинення понад 1,7 тисячі кримінальних діянь. Найчастіше це крадіжки, незаконне зберігання наркотиків або зброї чи боєприпасів, хуліганства та грабежі.

Серед майже 59 тисяч адміністративних правопорушень, задокументованих дільничними офіцерами на Житомирщині, найбільша кількість (понад 21,3 тисячі) стосується порушень в антиалкогольній сфері, у тому числі виготовлення та збуту самогону. Більш ніж 4,7 тисячі жителів області притягнено до відповідальності за ст. 176 (Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення) КУпАП.

Супутнім зловживанню алкоголем є вчинення домашнього насильства. У поточному році дільничні офіцери склали 5925 адміністративних протоколів за фактами вчинення домашнього насильства. На обліку нині перебувають 4387 осіб, які кривдили своїх рідних та близьких.
Про результати своєї роботи прозвітували дільничні та поліцейські офіцери громад Житомирщини

Іншими напрямами роботи дільничних є перевірка осіб, які перебувають під адміністративним наглядом або в умовах дії запобіжних заходів у вигляді «домашнього арешту». За вказаний період офіцери виявили 4,9 тисячі таких порушень та відповідно зафіксували їх.

На Житомирщині триває реалізація проєктів на засадах партнерства з громадами. Зокрема, нині вже відкрито 45 поліцейських станцій, що дозволяють місцевим жителям звертатися за необхідними поліцейськими послугами безпосередньо за місцем проживання. На 14 таких станціях у Житомирській, Іршанській, Вільшанській, Миропільській, Чуднівській, Станишівській та Оліївській громадах уже працюють поліцейські офіцери громад.

Минулого року вони особисто виявили та розкрили 24 кримінальних правопорушення, за якими досудові розслідування вже були завершені, а матеріали спрямовані до судів. За цей же період поліцейські офіцери громад задокументувати майже 2 тисячі адміністративних правопорушень, 81% з яких стосується громадської безпеки, ще 16% - безпеки дорожнього руху.
Про результати своєї роботи прозвітували дільничні та поліцейські офіцери громад Житомирщини

За час профілактичних заходів поліцейські офіцери громад здійснили понад 3,5 тисячі відвідувань сімей зі складними життєвими обставинами, перевірок за місцем проживання власників зброї, а також осіб, які схильні до вчинення правопорушень та перебувають на відповідних обліках.

Працюючи з випадками домашнього насильства, поліцейські офіцери громад винесли 66 термінових заборонних приписів стосовно кривдників.

Під час кожного зі звітів учасники зустрічей обговорили подальші кроки у формуванні безпечних громад, зокрема й розширення мереж відеонагляду, освітлення вулиць, роботи з дітьми та молоддю, проведення масових заходів тощо.

Нагадаємо, дільничні Звягельщини прозвітували жителям громад про свою роботу.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:07
На пожежі в Ужгороді одну людину врятовано та двадцять ...
Сьогодні 00:05
Станом на 17 березня профінансовано на пенсійні виплати ...
Сьогодні 00:02
У Запоріжжі ліквідовано шахрайський call-центр, який ош ...
Вчора 23:58
Самопроголошеного голову Димерської ОТГ засуджено за сп ...
Вчора 23:54
У Львові два укриття на заводі приведуть в належний ста ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
05 березня 16:02
У Житомирі поліція викрила шахрая, який «надавав матері ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення