У Житомирському районі за тиждень поліцейські виявили чотири десятки нетверезих водіїв

У Житомирському районі за тиждень поліцейські виявили чотири десятки нетверезих водіїв

10.05 11:29    
Інспектори груп реагування підрозділів Житомирського райуправління поліції протидіють випадкам керування транспортними засобами водіями у стані сп’яніння. Вчасне виявлення таких порушників дозволяє уникнути тяжних наслідків, у тому числі зберегти життя та здоров’я людей. Поліцейські закликають водіїв у жодному разі не сідати за кермо у нетверезому стані.

Начальник сектору реагування патрульної поліції Житомирського РУП Олександр Хоменко повідомив, що упродовж минулого тижня у Житомирському районі було виявлено 40 випадків керування транспортними засобами водіями у стані сп’яніння. Більш ніж половину з них, а це 25 порушників, поліцейські виявили на вихідних.

У суботу ввечері правоохоронці групи реагування сектору поліцейської діяльності №1 (смт Черняхів) в одному з сіл Черняхівської громади зупинили мотоблок «Зубр» під керуванням 40-річного місцевого жителя. Поліцейські помітили у водія виражені ознаки алкогольного сп’яніння. Під час проходження тестування у його крові було виявлено 2,42 проміле алкоголю, що значно перевищує допустиму норму. Тож поліцейські склали відносно чоловіка адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння…) КУпАП.

8 травня романівські патрульні також виявили нетверезого керманича. 22-річний місцевий житель під час руху на мотоциклі «Юпітер-5» на одній з вулиць с. Залужного порушив Правила дорожного руху. Відтак поліцейські зупинили його для перевірки.

Як з’ясували правоохоронці, жодних документів на право керування транспортним засобом молодик не отримував. До того ж він мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Перевірка за допомогою алкотестера засвідчила: у крові парубка 1,47 проміле алкоголю. Відтак правоохоронці склали відносно нього адміністративні матеріали за ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів…), ч. 2 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) та ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння…) КУпАП.

Увечері того ж дня до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду у селі Білках Корнинської громади. Там 38-річний киянин не впорався з керуванням та допустив зіткнення з парканом та припаркованим автомобілем. У розмові з керманичем поліцейські відділення №2 Житомирського РУП з’ясували, що у того немає жодних документів, які б давали право керування транспортним засобом. А поведінка чоловіка свідчила про його нетверезий стан. За результатами алкотестера поліцейські зафіксували 0,67 проміле алкоголю у його крові. Тож склали відносно керманича адміністративні матеріали за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна), ст. 126 та ст. 130 КУпАП.

Правоохоронці нагадують, що будь-який транспортний засіб – джерело підвищеної небезпеки, особливо у разі керування ним у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Такі дії можуть призвести до непоправних наслідків та каліцтва людей.

Відповідно до чинного законодавства, керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік (ст. 130 КУпАП). У разі ж вчинення ДТП у стані сп’яніння, в якій травми отримали люди, винному може загрожувати до 8 років ув'язнення (ст. 286-1 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, за минулий тиждень бердичівські патрульні виявили 14 нетверезих водіїв.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення