За неповагу до бердичівлян міський голова буде звільняти начальників держустанов

За неповагу до бердичівлян міський голова буде звільняти начальників держустанов

25.08 08:51    
За неповагу до бердичівлян міський голова буде звільняти начальників держустанов

Напередодні державних свят міський голова провів чергове засідання виконкому, де звітували про виконання бюджету та його наповнення.

У своїй доповіді начальник міського фінансового управління Алла Пацата довела до членів виконкому цифри доходів та видатків. Особливу увагу звернули на культуру, спорт та медицину. Поза межами бюджету, наголосив Василь Мазур, швидка допомога вже забезпечена усіма потрібними ліками. Також виконуються усі державні програми із забезпечення громадян інсуліном, зазначив головний лікар міста.

Анатолій Терефеєв, головний лікар ЦМЛ: «Не буде у мешканців проблем з інсуліном. З імпортними важче, решта є. Їх більше 20-ти видів, і всі у нас є. Більш-менш фінансується програма з туберкульозу: надаються препарати для лікування хворих. Також фінансується програма для дітей.»

Все ж виконання та наповнення бюджету відбувається не у таких швидких темпах, як хотілося б, говорили на засіданні. Звичайно, позитив є, але цього замало.

Алла Пацата, начальник міського фінансового управління: «За показниками першого півріччя, виконання склало 99,4%, недоотримано до плану 163 тис. якщо порівнювати із відповідним періодом минулого року, то надходження збільшилися на 2 млн. 43 тис. грн. невиконання дохідної частини бюджету склало по першому кошику, а саме з податку з доходів фізичних осіб.»

На цьому закцентував увагу міський голова. Його не влаштовує те, що деякі підприємства припиняють свою діяльність у Бердичеві, що призводить до відсутності доходів до бюджету. Усіх присутніх на засіданні Василь Мазур попрохав якомога тісніше співпрацювати із громадянами міста, показувати їм своє гарне ставлення.

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: «Ми хочемо, щоби наші люди нормально ставилися до тих структур, що сьогодні працюють. Чому в “ЖЕКах” чи в інших структурах є години прийому, коли можна отримати довідку? Чому у міського голови чи у його заступників людина завжди заходить у кабінет, отримує допомогу чи відповідь, а в інші структури потрібно прийти у певний час? А може такої можливості немає.»

Деякі комунальні підприємства, зазначив міський голова, хочуть ввести платні довідки із субсидій, які зараз так потрібні громадянам. Цього ніколи не буде, наголосив він. Як не буде і того, що люди, коли виникає потреба, не можуть потрапити до того чи іншого начальника.

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: «Я знаю, що сьогодні є проблема прийому громадян у деяких структурах, що працюють на території міста. Чим менший начальник, тим складніше до нього потрапити. Вибачте, товариші начальники, подумайте, як ви себе поводите, і як працюють ваші люди.»

Торкнулися на засіданні і питання заборгованості Виправної колонії №70 пенсійному фонду. “Сімдесятка” не виплачує пенсійне страхування із 2005 року, тож і пенсія її працівникам нараховується відповідно лише за той час. Суму у більше, ніж два мільйони, не можна прощати, зауважив міський голова. Тож усі справи у суді та у виконавчій службі, вони і будуть стягувати борг із установи.

Закінчили засідання на тому, що Василь Мазур вкотре наголосив: до мешканців міста має бути гарне, лояльне та виховане ставлення. Будь ти начальником чи простим двірником.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ВІК
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:02
СБУ затримала «крота» фсб, який коригував ракетні удари ...
Сьогодні 09:54
На Харківщині вночі ворожа артилерія спричинила 3 пожеж ...
Сьогодні 09:50
У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятува ...
Сьогодні 09:39
Унікальні палеонтологічні цінності – скам’янілі ракоско ...
Сьогодні 09:38
Україна та Німеччина розпочинають розробку нового проек ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення