Бердичівський РЕМ будує нові лінії електропередачі

Бердичівський РЕМ будує нові лінії електропередачі

03.11 08:39    
Нові бетонні електроопори замість старих дерев’яних нещодавно з’явились на кількох вулицях міста. Це Бердичівський район електромереж проводить планове капітальне будівництво.

У минулому році енергетики працювали на вулиці Аширбекова, цьогоріч взялися за Привокзальну площу та вулицю Білопільську. Першочергову заміну опор проводять там, де надходило найбільше скарг від мешканців, розповідає головний інженер підприємства Леонід Строкатюк. Більшість електроліній, що є у місті, побудовані ще у 50-60-ті рр., а тому є досить застарілими.

Леонід Строкатюк, головний інженер Бердичівського РЕМ: “Старе є старе, а нове — то нове. Якщо збудувати нову лінію, значить, буде менше скарг споживачів, а якість електроенергії буде кращою”.

Близько п’яти років тому РЕМ став осучаснювати своє господарство, намагаючись наблизити його до європейських стандартів. Нова повітряна ізольована лінія, що нею тепер замінюють звичні електродроти, виготовлена за технологією однієї зі швецьких фірм. Дріт ізольований, отже, безпечніший, каже головний інженер, також цей провід більш міцний, а тому він не прориватиметься після кожної негоди. 1 км такого проводу вартує 250 тисяч гривень, розповідає Леонід Строкатюк, кошти та бригаду фахівців для будівництва надає “Житомиробленерго”. Допомагають і бердичівські енергетики. Нову лінію проводять поруч із старою, аби не знеструмлювати цілу вулицю. На час виконання робіт ремівці відключають лише ті будинки, біля яких працюють.

В рамках такого капітального будівництва підприємство осучаснило трансформаторну підстанцію неподалік районної лікарні. Тепер на об’єкті замість восьми громіздких комірчин знаходиться компакте сучасне обладнання з автоматичним вмиканням резерву.

Леонід Строкатюк, головний інженер Бердичівського РЕМ: “Його раніше не було. Якщо з якоїсь лінії пропадала напруга, доводилось нашим монтерам або електрику лікарні бігти вручну вмикати дезрегенератор. А в цей час в операційній могла бути людина і за відсутності світла могли бути нехороші наслідки”.

Оновлення підстанції обійшлось у 220 тисяч гривень, каже головний інженер, ще майже на таку ж суму “потягнули” роботи на Привокзальній площі. Наступного року Бердичівський РЕМ планує збудувати нові лінії на низці інших вулиць міста вартістю близько мільйона гривень.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ВІК
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення