На Житомирщині - черговий конфлікт з журналістами

На Житомирщині - черговий конфлікт з журналістами

15.11 10:38    
У Бердичеві відбувся Всеукраїнський конкурс бального танцю «Золота осінь-2010”, у якому взяли участь 168 танцювальних пар.

Подібного заходу Бердичів не бачив мінімум п’ять років, тому телекомпанія “ВІК” не могла оминути своєю увагою цю знакову у житті міста подію. Як завжди, знімальна група зайшла до зали міського Палацу культури та зупинилась на звичному місці відеозйомки. Там постійно розташовуються відеооператори, у тому числі центральних каналів. Не встигли працівники телекомпанії розкласти апаратуру, як до кореспондента підійшов глядач, який в доволі образливій формі наказав групі відійти вбік, бо йому погано видно сцену.

На зауваження кореспондента про те, що незабаром глядач зможе усе побачити по телевізору і на прохання повернутися на місце, чоловік вибухнув лайкою, яку, на жаль, відеокамера зафіксувати не встигла, і запропонував знімальній групі взагалі піти геть.

До речі, окрім працівників телекомпанії, затуляли сцену й інші люди: численні групи підтримки скупчились під нею, бажаючи зафіксувати кожне па своїх улюбленців. Тож чому чоловік розгнівався саме на знімальну групу, невідомо. До того ж, у залі було вдосталь вільного місця і ті, кому через “ВІК” було погано видно, могли пересісти. Як би там не було, аби чоловік заспокоївся, камеру трохи пересунули, що викликало репліки незадоволення у інших глядачів, “натхненних” прикладом сусіда. Варто зазначити, що слова незадоволення від громадян знімальні групи чують доволі часто, через те, що жодних позначень на місці, звідки ведеться зйомка, нема, тож люди думають, що працівники телекомпанії самовільно закривають собою сцену. Розмовою владнати чергове непорозуміння з цього приводу не вдалося, тому знімальна група звернулась по допомогу до міліціонерів.

Чоловік повернувся до глядацької зали, а кореспондентка замість виконувати професійні обов’язки, стала давати правоохоронцям пояснення та писати заяву на образника. Ним, до речі виявився колишній працівник міліції і правоохоронці обіцяли поспілкуватися з ним пізніше.

Доки вирували ці пристрасті, перша частина конкурсу вже пройшла, її переможців було оголошено, тож аби зовсім не залишити глядачів каналу без відео та інформації, знімальна група пройшла за куліси і єдиним, що змогла безперешкодно відзняти, були репетиції та інтерв’ю з учасниками і організаторами конкурсу.

Інна Міщенко, організатор Всеукраїнського конкурсу бального танцю “Золота осінь-2010”: “Ми сподіваємось, що цей турнір, який у нас сьогодні проводиться в МПК, стане традиційним. Подібні турніри потрібні дітям та батькам. Діти займаються танцями, краще навчаються і всебічно розвиваються. Хочу подякувати міському голові, міськвиконкому, міському Палацу культури за те, що приймає нас. До нас приїхали танцюристи з багатьох міст України, таких як Вінниці, Хмельницького, Житомира, Коростеня та інших”.

Вік учасників — від 4 до 16 років, танцювали за відбіркової системою у чвертьфіналі та півфіналі. Учасники, що дійшли до фіналу, боролися за призові 1-7 місця.

Інна Міщенко, організатор Всеукраїнського конкурсу бального танцю “Золота осінь-2010”: “Дітям вручають дипломи, медалі та кубки у вигляді танцювальної пари, кубок дістається найкращим у різних вікових категорій”.

Честь Бердичева на змаганнях відстоювали колективи “Надія” міського Палацу культури та “Колібрі” Центру позашкільної освіти. Попри всі труднощі, до виступу бердичівляни готувалися ретельно. Юну танцюристку Валерію Грошеву нещодавно залишив партнер, разом з яким дівчинка завоювала 6 медалей. Тож на цьому турнірі, каже Валерія, вона виступає з двома новими партнерами.

Валерія Грошева, учасниця ансамблю бального танцю “Надія”: “Я вже в 11 годин відтанцювала з Назаром, в 16.00 буду танцювати з Дмитром. Звісно, я хвилююся, на паркеті дуже слизько, тут багато учасників”.

А ця запальна, емоційна та яскрава пара — гості з Білої Церкви. Танцюристи із цього міста є чи не найбільшими суперниками бердичівлян. Катерина Ціленко та Євген Федисько танцюють разом понад рік і, кажуть, свої медалі, вже давно перестали рахувати.

Катерина Ціленко, учасниця ансамблю “Royal Dance” (м. Біла Церква): “Нам дуже подобається цей конкурс, нас тут гарно прийняли. Ми задоволені”.

Євген Федисько, учасник ансамблю “Royal Dance” (м. Біла Церква): “Тут змагаються дуже сильні пари, так що нам є за що боротися. Звісно, ми налаштовані на перемогу. Щоб її здобути, треба докласти багато зусиль, налаштуватись на танець і показати відповідні емоції”.

Виступи учасників оцінювала суддівська колегія у складі 16 чоловік з різних міст України. Професіонали не могли не помітити бердичівської інтерпретації європейської програми конкурсу у виконанні цієї пари. Розповідаючи про підготовку до змагань, Аня та Валентин кажуть, ще недаремно під час репетицій їхні керівники багато вимагали. “Золота осінь” принесла танцюристам “золото” у їхній віковій категорії.

Аня Огнев’юк, учасниця ансамблю бального танцю “Надія” (м. Бердичів): “Нам дуже сподобалось, тому що перше місце — це перше місце”.

Валентин Пиріг, учасник ансамблю бального танцю “Надія” (м. Бердичів): “Цей конкурс був трохи легшим за те, де ми виступали раніше. Тому що тут ми вдома”.

Організатори конкурсу сподіваються, що перший Всеукраїнський танцювальний турнір не буде останнім і що він доєднається до числа щорічних бердичівських заходів.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ВІК
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення