Бердичів завдяки програмі уряду отримав два абсолютно нових ліфти

Бердичів завдяки програмі уряду отримав два абсолютно нових ліфти

29.03 13:15    
Завдяки програмі уряду, у якій передбачено підтримка ОСББ, мешканці багатоповерхівок по вул. Лупова 12 та 14 отримали два абсолютно нових ліфти із безкартковим користуванням.

Взагалі, у Бердичеві близько тридцяти ліфтів, які потребують повної заміни. Поки що держава виділила 700 тис. грн. на три. Два купили й один відремонтували. Щоправда, каже начальник обласного житлово-комунального господарства Володимир Збаражський, який особисто приїхав на урочистий запуск ліфтів, із фінансуванням виникали деякі проблеми.

Володимир Збаражський, начальник ЖКГ та енергозбереження ЖОДА: «У минулому році кошти були виділені зовсім пізно (у жовтні місяці). І була велика проблема з ліфтами. У зв’язку з тим, що на Україні ми не могли знайти ліфтів для дев’ятиповерхових будинків, ми їх замовляли у Білорусі. І тільки в грудні отримали, а до Нового року їх вже потрібно було здати в експлуатацію. Тож були деякі проблеми. Держава виділяє кошти лише на поточний рік. І погано, якщо вони приходять в кінці року. Але які б не були проблеми, ми знайдемо, як втілити ці кошти у життя.»

Сергій Онофрійчук, заступник Бердичівського міського голови: «Установка одного ліфта у минулому році коштувала 220 тис. грн. У цьому році, я думаю, вона буде не меншою. Крім того, минулого року було стовідсоткове фінансування з держави, а цього року постановою Кабінету міністрів визначено, що має бути співфінансування: 20% з міського бюджету. І міський голова, і міська рада погодилися з цим, бо ліфти необхідно замінювати.»

Радості мешканців не було меж. До цього дня вони 5 місяців ходили пішки, через те, що ліфт був несправний. Коли ж дізналися, що має бути новий, своїми силами зробили ремонт.

Неля Кіндзерська, мешканка багатоповерхівки: «Двері пофарбували, зверху у ліфтовій “снєжкою” побілили стіни, зробили панелі, вікно засклили, пофарбували підлогу. У ліфтовій шахті теж зробили панелі, забетонували підлогу, пофарбували.»

Лариса Лубковська, мешканка багатоповерхівки: «Я мешкаю на 9-му поверсі. І 5 місяців, що ми ходили пішки, було дуже важко для літніх людей і людей з маленькими дітьми. А зараз дуже добре. Дякую, що що нам поставили новий, гарний ліфт. Ми задоволені.»

Тепер, кажуть голови ОСББ, вони намагатимуться берегти ліфт у такому ж гарному стані. Хоч є одна проблема — підйомник їздить без карток.

Галина Мантель, голова ОСББ “Єдина родина”: «З картками було якось економніше. Людина карткою піднялась, а спускається вже пішки. Це й економія енергії. А тут як буде, побачимо. Місяць попрацюємо і зробимо якісь висновки. Будемо слідкувати і взагалі, робити збори, де попросимо всіх людей ставитися до нашого ліфта так, як до кришталевої вази у себе в квартирі. І щоб він служив нам 25 років без ремонту.»

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ВІК
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення