Новоград-Волинський прокладає шлях до навчання у Польщі

Новоград-Волинський прокладає шлях до навчання у Польщі

13.05 08:47    
Із Києва, Дніпропетровська, Вінниці, Нетішина, Житомира та інших міст України приїхали абітурієнти з батьками до Новограда-Волинського шукати відповідь на питання, як отримати вищу освіту у Польщі. Отримати вищу освіту у Польщі, у тому числі й безкоштовно, не тільки можливо – це вже стало реальністю!

А молоді новоград-волинці одні із перших в Україні, завдяки тісній співпраці з Польщею, переконалися у цьому й тепер щиро діляться власним досвідом з представниками інших регіонів нашої країни. Польське культурне товариство імені Юліана Люблінського (В. Шевченко), інформаційно-методичний центр управління освіти і науки (П. Ліневич), Новоград-Волинський колегіум (К. Сідлецька, Е. Зіннуров) нещодавно організували та провели зустріч з представниками Щецинської морської академії з питань вступу та навчання у цьому навчальному закладі Польщі.

Цікаву та корисну інформацію для учасників зустрічі, а їх було понад 50 учасників (переважно все-таки з нашого міста) розповідали Пьотр Треіхель, заступник декана факультету дистанційного навчання та Едуард Рекунович, випускник академії, представник академії в Україні. Вузи Польщі відкриті для українських студентів і з радістю приймають на навчання.

Шецінська морська академія – це державна Вища Школа, яка пропонує навчання на чотирьох факультетах: навігаційний, транспортний, механічний, економічний. В Академії навчається близько 3500 студентів (25% - дівчата). Випускники Академії є затребуваними фахівцями і без проблем знаходять престижну роботу в Європі і в світі. Академія має два студентські гуртожитки, які забезпечують житлом 900 студентів.

Також студентам надається можливість користуватися їдальнею, буфетами, відвідувати басейн, спортивний зал, займатися в спортивних секціях, брати участь у змаганнях, вести наукову та культурну діяльність. Висококваліфікований персонал, наявність навчального судна, лабораторій, бібліотек ставлять Щецинську Морську Академію поряд з найкращими навчальними закладами цього профілю в світі.

Чому варто вибрати навчання в Польщі?

• Європейська освіта (система освіти в Польщі відповідає Болонському процесу, у Польщі можна отримати диплом бакалавра або магістра)
• Розміщення Польщі в безпосередній близькості з Україною дозволяє багатьом українським студентам отримувати вищу освіту в Польщі. Вартість навчання у вузах Польщі нижче, ніж в університетах інших європейських країн, у тому числі й в Україні, завдяки чому велика кількість талановитої української молоді навчається в Польщі або вже здобула вищу освіту.
• Польська культура близька українській, тому акліматизація українського студента на навчання в Польщі проходить простіше і швидше.
Польща славиться якістю навчання в своїх вузах, а після приєднання до Європейського союзу (у 2004 році) вища освіта в Польщі стала по-справжньому європейською.

Освіта в Польщі ведеться за загальноєвропейською схемою, а диплом польського вузу визнається у всій Європі завдяки стандарту ISCED. У системі освіти країни працюють як державні вузи Польщі, так і приватні університети. Польща підтримує Болонську систему, тому по закінченню польського вузу можна отримати або звання бакалавра, або магістра.

Головною перевагою програми є доступність, адже стати студентом ВНЗ в Польщі може кожен, хто здобув повну загальну середню освіту, або ж отримав диплом бакалавра чи спеціаліста, аби продовжити навчання на магістерському факультеті. Атестат зрілості, виданий українською школою, визнається автоматично на підставі підписаної міжнародної угоди. Існує можливість отримання також другої вищої освіти в Польщі.

Правила прийому на навчання, а також розмір оплати можуть різнитися залежно від навчального закладу.
Сьогодні Польща - це Європа з усіма наслідками, що витікають. Громадяни Польщі без віз спокійно роз'їжджають по європейських країнах: Австрія, Швейцарія, Італія, Швеція, Німеччина, Франція, і т. д. - список можна продовжити до нескінченності.

Отримавши гідну освіту в Польщі і диплом, відповідний Міжнародним нормам класифікації освіти (ISCED, перед молодими людьми відкриваються широкі перспективи гідного працевлаштування майже в будь-якій країні світу. Розцінки на проживання, харчування і транспорт так само нижчі, ніж в Україні. Якщо ви бажаєте навчатися в Щецинській морській академії безкоштовно, зверніть увагу на вивчення польської мови. Як вам відомо, в Польських ВНЗ навчання для іноземців платне, безоплатно можуть навчатися іноземці, які мають "Карту поляка", або у тих вузах, які роблять такі знижки.

Більш того – вони отримають польську стипендію. Керівництво академії звільняє від оплати дітей іноземців, які живуть в польських сім'ях, і розмовляють польською мовою, але документів на отримання "Карти поляка" не мають. Практично цією пільгою користуються всі діти українці, які добре володіють польською мовою. При академії працює мовна школа для вивчення польської мови, але приймають на навчання дітей,. які володіють польською мовою на побутовому рівні.

У рамках зустрічі майбутні абітурієнти мали змогу пройти тестування на перевірку знань до вступу в академію.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: novograd
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення