Мер Новоград-Волинського з депутатами відвідав регіони сусідньої республіки Польща

Мер Новоград-Волинського з депутатами відвідав регіони сусідньої республіки Польща

07.06 07:38    
Новоград-Волинський міський голова Володимир Загривий із групою депутатів обласної та міської рад перебував у регіонах сусідньої республіки Польща


На запрошення органів місцевого самоврядування наша делегація мала ділові зустрічі з керівниками міста Бевхатова Лоджинського воєводства та Пясечного повіту. З президентом міста Бевхатова паном Мареком Хжановським Загривий підписав Протокол про наміри щодо тісної співпраці між органами влади, підприємницькими структурами та закладами соціально-культурного призначення.

Укладанням угоди про співробітництво із старостою Пясечинським Яном Донбеком наше місто долучилося до уже діючої домовленості про співпрацю між Новоград-Волинською райдержадміністрацією та зазначеним староством Нагадаємо, що воно є пристоличним і одним із найпотужніших за рівнем соціально-економічного розвитку Польщі.

У названих регіонах відбулися чисельні робочі зустрічі Загривого В.І. і членів нашої делегації із представниками ділових кіл, підприємців, в ході яких проведена презентація інвестиційних проектів та вигідних для нашого краю пропозицій. Оглянуто об’єкти життєзабезпечення польських населених пунктів, зокрема лікувальні заклади, школи, ряд виробничих об’єктів, досвід яких буде використаний у нашому регіоні. Зокрема, на пивоварному заводі в Пясечно її господарям запропоновано модернізацію нашого пивзаводу. Такі можливості ними будуть розглядатися, прораховуватися з метою реалізації даної інвестиційної пропозиції.

У Пясечному відбулася також взаємозацікавлена зустріч – переговори із делегацією німецьких підприємців, яка перебувала на запрошення польських колег. На думку міського голови, підсумки робочої поїздки до сусідньої польської країни, ділові зустрічі з керівниками її місцевих органів влади, підприємницьких структур є результативними – і для поточного, і особливо перспективними для життєзабезпечення нашого краю.

Адже, іноземні сусіди зуміли раніше суттєво перебудувати своє життя, управління суспільно-економічними процесами, провести складну адміністративно-територіальну реформу, перебороти труднощі і проблеми, яких було не менше як і у нас зараз. І їх досвід нам необхідно вивчати, наполегливо запроваджувати, що без сумніву, буде робитися командою Загривого – і рано чи пізно поліпшить ситуацію, умови життя та праці у місті і районі. Без наполегливої праці керівників, управлінців, без бажання людей долати труднощі – ніщо саме по собі не прийде.

Звичайно, багато залежить від нашої місцевої влади, її волі і прагнення зробити добро. Але, без чіткого загальнодержавного курсу України на реформи, – серйозних зрушень на окремо взятій території не досягти. Це добре видно на прикладі республіки Польща, в господарство якої, на потреби соціально-економічного розвитку територій воєводств, повітів, гмін (місцевих громад) – виділяються величезні кошти Європейського Союзу.

Під час чергового прийому делегації Пясечинського повіту – його старостою планується вручення в урочистій обстановці одному із наших колективів польської художньої культури – уже виготовлені за кошти староства гарно оздоблені костюми. Міський голова запросив польських колег та бізнесменів на Перший інвестиційно-економічний форум під патронатом В.М.Литвина, а також на наше ювілейне свято „Лесині джерела“.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: novograd
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення