У Новограді-Волинському збільшується кількість захворювань на гастроентероколіти

У Новограді-Волинському збільшується кількість захворювань на гастроентероколіти

01.07 07:55    
Останнім часом деякі занепокоєння викликає збільшення захворювань у новоград-волинців на гастроентероколіти, інфекційні захворювання, тощо. Що стосується гастроентероколітів, то за статистикою за 5 місяців цього року захворіло 20 чоловік, тоді як лише за червень цього року – 25.

30 червня відбулося засідання надзвичайної протиепідемічної комісії, під головуванням заступника міського голови Валентина Костюка.

За інформацією санітарно-епідеміологічної служби 60% захворілих – діти до 17 років, з них 25% - діти першого року життя. Найчастіше факторами передачі інфекції були м'ясо та м’ясопродукти, молокопродукти. У вогнищах захворювань проводились необхідні протиепідемічні заходи для їх локалізації та ліквідації.

Централізованим водопостачанням в місті забезпечено близько 40 тисяч населення. Лабораторно досліджено 75 проб питної води централізованого водопостачання за санітарно-хімічними показниками. Виявлено відхилення в 4 пробах. Також є небезпечною вода для купання в районі міського пляжу.

Також за поточний період перевірено 225 харчових об’єктів міста із них виявлені порушення санітарних вимог на 104 об’єктах. Вагомий відсоток склали порушення умов зберігання продукції та реалізація харчових продуктів з вичерпаним терміном реалізації.

За рішенням надзвичайної протиепідемічної комісії начальнику КП ВУВКГ Левицькі необхідно посилити контроль за якістю очистки питної води, стічних вод. Власники підприємств харчової промисловості, ресторанного господарства, торгівлі повинні забезпечити зберігання харчових продуктів, згідно норми та відповідних параметрах температури, приймати продукти лише при наявності документів, які засвідчують їх якість, дотримуватись термінів продуктів, які реалізуються, слідкувати за своєчасністю проходження медичних оглядів, тощо. Дано відповідні завдання начальникам управлінь ЖКГ та КВ міської ради, освіти та науки міської ради, директорам ЗОШ, завідуючим ДНЗ, головному лікарю міськрайТМО, головному державному санітарному лікарю Новоград-Волинського району.

Виконання елементарних правил можуть запобігти виникненню та розвитку складних хвороб та епідемій. Всім відома ситуація, що склалася в Маріуполі (Донецька область), де з червня цього року уже зафіксовано 17 випадків захворювань холерою. Наразі холера уже вийшла за межі Маріуполя. Тож, аби не допустити сплеску інфекційних хвороб, елементарних правил гігієни повинні дотримуватись всі мешканці міста.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: novograd
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення