Новоград-Волинський: Володимир Литвин привітав медичний коледж із 75-літтям

Новоград-Волинський: Володимир Литвин привітав медичний коледж із 75-літтям

04.10 10:05    
Новоград-волинці уже звикли до того, що їх земляк, Володимир Литвин не оминає увагою рідне місто під час відзначення важливих подій. 2011 рік для медичного навчального закладу міста є ювілейним, адже 75 років тому у Новограді-Волинському засновано медичну школу. Володимир Михайлович відкрив корпус №2 медичного коледжу, де в основному завершилися ремонтні роботи.

За традицією зустріли земляка із запашним короваєм. Слова щирої подяки Голові Верховної Ради, обласній та міській владі, будівельникам прозвучали від директора коледжу Олени Солодовник. Після урочистого перерізання червоної стрічки Голова Верховної Ради оглянув нововідкрите приміщення. Цей корпус був збудований ще в далекому 1936 році під дошкільний навчальний заклад, який підпорядковувався КЕЧ району. У користування коледжу будівля була передана у 1997 році. Протягом 13 років студенти і викладачі вимушені були працювати у не відремонтованому приміщенні. Лише у минулому році завдяки зусиллям міської та обласної влади у ньому розпочався капітальний ремонт. За цей час капітально відремонтовано фасад, дах, замінено вікна, проведено повну реконструкцію тепло-водо-електро-комунікаційних мереж, внутрішні роботи та облаштування території.

Директор навчального закладу із захопленням розповіла про можливості, які тепер відкриваються для студентів завдяки новому приміщенню та обладнанню. Нововведенням стане функціонування спеціалізованого кабінету для практичної медичної підготовки різних фахівців з метою надання невідкладної допомоги постраждалим. У найближчих планах керівництва коледжу – розширення кількості студентів та підвищення рівня акредитації навчального закладу. Особливою гордістю навчального закладу є інтерактивна дошка, яка до речі раніше теж була подарована Володимиром Литвином і дозволяє виконувати багато необхідних навчальних задач. Значного оновлення за останні два роки зазнало і основне приміщення навчального закладу – сучасного вигляду набув фасад та огорожа, капітально відремонтовані внутрішні туалети. Користуючись нагодою, Солодовник О. В. звернулась до Литвина В. М. із проханням допомогти вирішити питання передачі приміщення недобудованого банно-прального комбінату для потреб медичного коледжу.

Цього ж дня у міському палаці культури відбулися урочистості з нагоди поважного ювілею навчального закладу, у яких взяли участь спікер ВРУ Литвин В. М., керівники Житомирської області Рижук С.М. та Заполовський Й.А., народний депутат України Рудченко М.М., міський голова Загривий В.І., педагоги та студенти коледжу, працівники та випускники минулих років.

Із літописом та вагомими досягненнями закладу можна було познайомитися на фотовиставці у фойє МПК та під час телевізійного фільму, який демонструвався в залі. Відкриваючи урочистості, директор медичного коледжу Олена Солодовник подякувала всім, хто стояв біля джерел створення такого навчального закладу в місті, доклав великих зусиль до його досягнень - засновникам, відомим землякам, керівникам міста та області, галузі охорони здоров’я, меценатам.

Вітаючи працівників та студентів медичного коледжу із 75-літтям, Голова Верховної Ради Володимир Литвин, наголосив на важливості спеціалістів медичних професій для країни у різні роки української історії. Велику підтримку залу викликала пропозиція земляка працювати у напрямку перетворення медичного коледжу в інститут, адже зроблено вже чимало. Зокрема, на Новоград-Волинщині майже сформований медичний округ із необхідною інфраструктурою, як того вимагає сучасна реформа галузі охорони здоров’я України.

Тож будемо сподіватися, що завдяки Володимиру Литвину найближчими роками Новоград-Волинський збагатиться медичним інститутом. Володимир Михайлович виконав почесну місію та вручив ряд високих державних нагород - посвідчення Заслуженого працівника охорони здоров’я України директору О.В.Солодовник, Почесні грамоти ВРУ викладачу коледжу В.Л.Савченко та голові районної ради В.Ф.Весельському, нагрудний знак імені А.Макаренка заступнику директора Н.О.Мороз, а також відзнаку Голови ВРУ та інші. Всього понад 30 різних нагород отримали працівники коледжу за вагомий внесок у розвиток закладу. На урочистостях лунало багато гарних теплих слів та приємних подарунків на адресу іменинників від присутніх поважних гостей свята. Місцеві аматори народної творчості присвячували ювілярам свої талановиті виступи. Для них співали учасники чоловічого вокального ансамблю «Алексстеп» військ Південного оперативного командування із Одеси.

Довідка. Історія медичного закладу почалась у вересні 1936 року з відкриттям у місті двохрічної школи медичних сестер та акушерок. Випускникам видавались посвідчення медичної сестри із правом роботи в медично-санітарних закладах на всій території тодішнього СРСР. По війні заклад трансформувався протягом усіх років: школа, курси, училище і, нарешті, коледж. Свідченням цьому – віднайдені свідоцтва різних років – кінця тридцятих, а також п’ятдесятих, шістдесятих… Тому й правонаступництво медичного коледжу тієї далекої школи 30-тих років минулого століття є беззаперечним і не викликає сумніву.
У 1961 році в м. Новограді-Волинському створено самостійну 2-х річну школу медичних сестер, яка готувала кадри для сільських медичних закладів. Приймали в школу за направленням без вступних іспитів.
У 1990 році знову виникла потреба у підготовці більшої кількості середніх медичних працівників для обслуговування населення Полісся, яке постраждало від наслідків Чорнобильської катастрофи і заклад отримав друге дихання. Спочатку це була філія Житомирського базового медичного училища. В 1992 році філію реорганізовано в самостійний навчальний заклад – Новоград - Волинське медичне училище, в 2004 році – в медичний коледж.

З 2003року Новоград-Волинський медичний коледж Житомирської обласної ради очолює Солодовник Олена Володимирівна ,лікар вищої категорії, викладач вищої категорії, лауреат премії імені О.Ф.Гербачевського, нагороджена нагрудним знаком «Відмінник освіти України», педагогічне звання «Викладач-методист», депутат міської ради трьох каденцій.
Навчальний заклад готує середніх медичних працівників з напряму «Медицина» за спеціальністю «Лікувальна справа» та «Сестринська справа». Ліцензований обсяг складає 210 студентів. В коледжі навчається більше 640 студентів. Контингент студентів формується на базі повної та неповної загальної середньої освіти на конкурсній основі за рахунок державного замовлення, а також за кошти юридичних та фізичних осіб. Студентами закладу переважно є діти сільської місцевості, малозабезпечених та багатодітних сімей. Навчально-виховний процес забезпечує 92 працівники, з них 41 штатних викладачів, 9 викладачів-методистів, 17 викладачів мають вищу категорію. За останніх 20 років медичний коледж закінчило біля 2000 студентів.

З метою впровадження ступеневої підготовки фахівців складено угоду про співпрацю щодо подальшого навчання за спорідненими спеціальностями з Житомирським державним університетом імені І. Франка, Запорізьким державним університетом та Київським державним університетом ім. О.О. Богомольця. За результатами всеукраїнського ліцензованого іспиту «Крок–М» коледж ввійшов в перелік 15 кращих медичних закладів нашого рівня, що є високим показником результату роботи колективу.
В медичному коледжі постійно проводиться робота щодо розширення ліцензованих послуг, а саме: здійснюється підготовка медичних спеціалістів на базі неповної загальної середньої освіти, діють курси підвищення кваліфікації середніх медичних працівників загального профілю, курси лікувального масажу та курси за спеціалізацією «Косметик».

Показником результативності роботи в закладі є стабільний позитивний імідж медичного коледжу. Навчальний заклад є лідером в усіх добрих справах по впровадженню якісно нових сучасних підходів з питань виховання молоді. Коледж здобув перемогу в міському рейтингу популярності «Гордість міста» в номінації «Кращий студент року»та естрадної пісні «Сонячне коло», Всеукраїнських конкурсах медичних працівників «Ліра Гіппократа» та виконавців естрадної пісні «Перлина України».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: novograd
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:43
У Запоріжжі рятувальники ліквідували наслідки обстрілів
Сьогодні 11:39
Наповнення бюджету у розрізі галузей економіки підприєм ...
Сьогодні 11:35
На Буковині впродовж січня – лютого 2024 року за резуль ...
Сьогодні 11:32
На Дніпропетровщині внаслідок російських обстрілів одна ...
Сьогодні 11:28
Власники автівок сплатили до місцевих скарбниць майже 9 ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 11:34
Мальовничі стежки в заповідниках більше не будуть більш ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення