У Бердичеві поряд з державною активно розвивається приватна ветеринарна медицина

У Бердичеві поряд з державною активно розвивається приватна ветеринарна медицина

01.02 10:17    
Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в Житомирській ОДА, голова облдержадміністрації Сергій Рижук взяв участь у виїзній нараді „Про підсумки роботи служби ветеринарної медицини в Житомирській області за 2011 рік та основні завдання на 2012 рік”, що відбулася у Бердичеві.

Перед заходом очільник області відвідав центр ветеринарної медицини „Айболит” і урочисто відкрив ветеринарну аптеку, у якій також розмістився зоомагазин екзотичних тварин. Очолює центр ветеринарної медицини Сергій Орлюк, який розповів, що його діяльність проводиться у рамках програми боротьби з безпритульними тваринами, у планах центру - розширювати мережу аптек, відкрити філіал у Чуднівському районі.
Керівник області був приємно вражений умовами роботи, рівнем фахівців, що присвятили себе гуманній професії.

Голова облдержадміністрації відзначив, що у Бердичеві розвиваються як державна, так і приватна ветеринарна медицина: „Приємно, що люди працюють тут, не чекаючи виділення бюджетних коштів. Вітчизняна система ветеринарних заходів відрізняється від іноземної тим, що ми працюємо на самій межі стосовно фінансового забезпечення. Ми й надалі не можемо у цій галузі пообіцяти стрімкого зростання фінансування. Нестача коштів компенсується у нас високим рівнем фахової підготовки, кваліфікованим загоном ветеринарних працівників”.

Нарада за підсумками роботи ветеринарної медицини за 2011 рік зібрала працівників цієї галузі з усієї області. Начальник головного управління ветеринарної медицини області Володимир Янович повідомив у своєму звіті, що обласна структура служби ветеринарної медицини охоплює 294 державні установи, в яких працюють 1354 спеціалісти. Наявне поголів’я тварин у повному обсязі охоплене необхідними обов’язковими дослідженнями, щепленнями і обробками. Спеціалістами служби проведено 5,2 млн. обробок і досліджень тварин проти інфекційних та інвазійних захворювань. За 2011 рік проведено 14,2 тис. обстежень підконтрольних об’єктів. За порушення діючого законодавства та порушення ветеринарно-санітарних вимог тимчасово призупинено роботу 122 об’єктів різних форм власності, з них 51 молокоприймальний пункт, 42 торгівельні точки та кіоски, 8 переробних підприємств, 1 ветеринарна аптека.
Сергій Рижук, вітаючи учасників наради, подякував їм за хорошу роботу, за недопущення у регіоні спалахів епідемій хвороб, які загрожують здоров’ю як тварин, так і людей. Він зазначив, що система ветеринарної медицини не терпить кадрової чехарди. Фахівці при мінімальному фінансуванні за рахунок досвіду, системної роботи забезпечують виконання своїх функцій. Найбільша увага у системі ветеринарних заходів має приділятися профілактичній роботі.

Серед завдань, що стоять перед галуззю, - піднести на вищий рівень кадровий потенціал у системі ветеринарної медицини, опанувати нові функції фітосанітарії, покладені на галузь. Особливу увагу присутніх голова облдержадміністрації зосередив на питанні сумлінного і належного виконання своїх обов’язків у зв’язку з тим, що Україна у поточному році прийматиме чемпіонат Європи з футболу. У районах, по яких проходять європейські траси, стовідсотково мають бути виконані всі заходи: важливо не допустити спалаху епізоотичних захворювань, які можуть налякати туристів.

В області зупинено спад поголів’я корів, є всі передумови для розвитку свинарства, реалізується програма підтримки індивідуальних селянських господарств. І у цій площині роль ветеринарних працівників важко переоцінити: виконуючи свою роботу, вони забезпечують високу якість харчових продуктів, а, значить, й здоров’я людей.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення