Кікбоксер із Бердичева став кращим в Україні

Кікбоксер із Бердичева став кращим в Україні

10.04 09:29    
Ні важкі виснажливі тренування, ні жорсткий режим, ні врешті решт відсутність коштів не можуть завадити бердичівським спортсменам підкорювати Україну і світ.

Вони і стрибають вище, і бігають швидше, і б’ються сильніше. Цього разу до славної когорти наших юних земляків, які змусили говорити про Бердичів всю Україну, долучився Роман Гаспарян: у своїй ваговій категорії він став чемпіоном України з кікбоксингу серед дорослих за версією «WAKO». Власне, вихованець СК «Бойова рукавичка» Роман Гаспарян – боксер, кікбоксинг – то не зовсім його планида, та коли разом зі своїм тренером Юрієм Абасовим буквально за тиждень до початку чемпіонату він дізнався про його проведення, довго не думаючи, вирішив брати участь у першості.

Роман Гаспарян, чемпіон України з кікбоксингу (за версією «WAKO»): «В день робили по два тренування. В основному робили навантаження на ноги, тому що здебільшого я працюю руками. Перших два бої були легкі, третій був найважчим. Першій бій я закінчив нокаутом, другий – перемогою по очкам. У третьому отримав нокдаун, але виграв його технічним нокдауном.»

В Юрія Абасова Роман займається кілька років, змінюючись просто на очах. Грошей на те, аби відправитися до Броварів у тренера не виявилося, тож з учнем Юрій спілкувався виключно у телефонному режимові.

Юрій Абасов, фахівець СК «Бойова рукавичка»:
«Роман Гаспярян занимается у меня уже 4,5 года. За это время он не раз становился чемпіоном обалсти. В 2011 он стал первым на Всеукаринских играх. За это время Роман стал болем крекче и морально, и физически. Естественно, кое-чего ему не хватает: надо більше работать. Опыта не хватает, надо більше рабо тать в паре и «поставить ноги».

Не будучи підготовленим, звісно, на змаганнях вищого рівня тобі нічого і робити. Лише колотячи по «груші», боєць навряд чи вдосконалиться. Тож той, кому дозволяють фінанси, періодично їздить на збори, той, у кого їх немає, намагається знайти інші шляхи підвищення майстерності. Є вони і у Гаспаряна з Абасовим.

Юрій Абасов, фахівець СК «Бойова рукавичка»: «Мы обачно проведи совместные тренировки с воспитанниками СК «Кросс». Вот в Житомире были на первенствах. Выступал Рома и на турни ре Самойлова, и на турнире Кличка. Хотелось бы, конечно, больше опыта.»
На чемпіонаті Роман виявився і найлегшим, і наймолодшим у своїй ваговій категорії, та й досвідом виступів теж поступався. Чемпіонат серед дорослих слугував відбірковим на Європу, тож годі й казати, що 7 кікбоксерів в його ваговій категорії не виглядали «хлопчиками для биття». Та наш 19-річний земляк взяв майстерністю і наполегливістю. Їх він планує продемонструвати і на ще одній першості.

Роман Гаспарян, чемпіон України з кікбоксингу (за версією «WAKO»): «Осінню повинен бути Чемпіонат Європи. Будуть збори – будемо шукати кошти, аби поїхати і на збори, і на Європу. Треба буде взяти там перше місце. Буду працювати.»

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ВІК
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення