У Ружинському районі разом з міліціонерами працювали представники служб райдержадміністрації

04.06 10:03    
Ружинський район. Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в СЗГ УМВС України в Житомирській області, традиційні профілактичні щотижневі заходи, очолювані начальником міліції громадської безпеки УМВС України в Житомирській області Валерієм Марчевським, 26 квітня тривали в Ружинському районі та районному центрі. Незважаючи на офіційний вихідний день, попрацювати разом з правоохоронцями погодилися й представники різних служб районної держадміністрації та безпосередньо керівництво району – голова РДА Борис Ходаківський та голова райради Петро Пилипчук.

У Ружинському районі разом з міліціонерами працювали представники служб райдержадміністрації


– Наша спільна мета – на основі результатів проведених заходів скласти об’єктивну оцінку оперативній обстановці в Ружинському районі, аби визначитися з найболючішими проблемами та шляхами покращення ситуації, - наголосив на загальному інструктажі Валерій Марчевський. – Надзвичайно приємно, що осторонь нашої роботи не залишаються і органи місцевого самоврядування, адже це ефективна взаємодія для наведення належного правового порядку.

Основні зусилля під час профілактичних заходів правоохоронці спрямували на виявлення та припинення випадків виготовлення та зберігання самогону, фактів незаконного обігу наркотичних засобів і зброї, а також незаконної діяльності з металобрухтом. Особливої уваги як правоохоронців, так і представників районної влади заслуговувала стихійна торгівля, що процвітає у декількох селах Ружинського району.

Так, у с. Вчорайшому функціонує цілий ринок, де місцеве населення торгує продуктами харчування, в тому числі й тваринного походження, як от м’ясом і молочними продуктами, не маючи при цьому дозволу на зайняття торгівельною діяльністю. А саме місце розташування ринку не є спеціально обладнаним для торгівлі, тому вважається стихійним. За якість товарів, звісно, ніхто не відповідає.

Питання стихійної торгівлі викликало жваву бесіду між правоохоронцями та представниками районної влади. Аби впорядкувати ситуацію, було вирішено спільно вживати заходів щодо вирішення питання щодо несанкціонованої торгівлі відповідно до компетенції кожної зі служб.

У Ружинському районі разом з міліціонерами працювали представники служб райдержадміністрації


Загалом же під час відпрацювання правоохоронці виявили понад сотню порушень чинного адміністративного законодавства. З незаконного обігу вилучено більше тонни брухту чорного металу, десяток одиниць зброї, у тому числі 6 одиниць мисливської та 2 одиниці пристроїв для відстрілу гумових куль. В домогосподарствах громадян виявлено та вилучено 60 літрів самогону, понад 300 літрів закваски та 16 самогонних апаратів. На правопорушників накладено штрафів на загальну суму понад 2 тисячі гривень.

– На час проведення профілактичних заходів ми не ставили собі за мету кількісний показник, - говорить начальник міліції громадської безпеки Валерій Марчевський. – Наше основне завдання було разом з представниками влади дістатися у найвіддаленіші населені пункти району, аби дізнатися, чим і як сьогодні живуть громадяни, хто і що їм заважає нормально жити та працювати. Вважаю, що принаймні сьогодні ми досягли цієї мети та, де можна було, одразу вжили необхідних заходів. Тепер ми повинні детально проаналізувати загальну картину, яку побачили під час відпрацювання. Це дасть змогу визначитися з конкретним напрямками роботи і міліції, й районної влади,що потребують постійного контролю задля покращення загальної ситуації.

У Ружинському районі разом з міліціонерами працювали представники служб райдержадміністрації


У Ружинському районі разом з міліціонерами працювали представники служб райдержадміністрації

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення