Активісти «Фронту Змін» провели моніторинг на предмет доступності в Баранівці

08.06 15:17    
Баранівський район, новини - Депутат Житомирської міської ради від «Фронту Змін», голова Житомирської обласної громадської організації людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я» Неля Ковалюк сформувала розширену групу фахівців, з якою провела моніторинг на предмет доступності в смт. Баранівка, що на Житомирщині.

«Учасниками моніторингу цього разу були не тільки члени ЖОГОЛІ «Молодь. Жінка. Сім’я.», але й голова Житомирської обласної громадської організації УТОС Юрій Матвієнко. Юрій Анатолійович, зі своєю білою тростиною, провів моніторинг на предмет доступності об’єктів соціальної та інженерно – транспортної інфраструктури в Баранівці. Саме такий моніторинг для людей з вадами зору ми проводили вперше», - розповідає Неля Ковалюк.

Активісти «Фронту Змін» провели моніторинг на предмет доступності в Баранівці


За її словами, під час моніторингу місцевій владі були надані практичні рекомендації для покращення умов перебування на вулицях людей, які пересуваються на інвалідних візках та осіб з порушенням зору.

«Ми обстежили п'ятнадцять об’єктів. На кожен з об’єктів, що моніторились, експерти по доступності - родина Башинських, надали свої практичні рекомендації в усній та письмовій формі», - говорить Неля Ковалюк.

Також, в день поїздки до Баранівки, керівник секретаріату регіональної комісії з питань діяльності підприємств та громадських організацій інвалідів в Житомирській області Тетяна Денисенко розповіла про доцільність створення підприємств при громадських організаціях інвалідів, які мають преференції при отриманні пільг.

Активісти «Фронту Змін» провели моніторинг на предмет доступності в Баранівці


«Моніторинг ми здійснювали в рамках комплексної програми «Соціального захисту інвалідів в Житомирській області». І цього разу ми мали можливість скористатись орендованим автомобілем марки «Рута» з пандусом. Те, що ми побачили дуже важко було назвати пристосованим автомобілем. Пандус був небезпечним лише на висоті трьох – чотирьох сходинок, інакше це пристрій для вбивств людей на візках. Цей автомобіль має від держави сертифікат. Той хто його видав, мабуть ніколи не користувався цим конструкторським витвором. Такий автомобіль немає право на життя», - з обуренням констатує факти порушення нормативних вимог Неля Ковалюк.

В Баранівці члени моніторингової групи під керівництвом Нелі Ковалюк зустрілися з представниками місцевої влади та головою місцевого комітету доступності. До них інспектори звернулись з вимогою усунути всі виявлені недоліки, аби містечко стало рівно доступним для всіх людей.

«Те, що ми говоримо, перевіряємо, надаємо рекомендації це добре, але важливо, щоб виконавча влада виправила помилки, на які було вказано. Ось тут мають включатись у співпрацю представники громади, ті хто є користувачами різних послуг», - закликала бути активними в житті всіх членів громади Неля Ковалюк.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення