Заступник Бердичівського міського голови незадоволений роботою комунальників

Заступник Бердичівського міського голови незадоволений роботою комунальників

02.07 16:57    
Бердичів На черговому засіданні міськвиконкому заступник Бердичівського міського голови Сергій Онофрійчук доповідав про стан реформування житлово-комунальної галузі. Щоправда, його доповідь була дещо схожою на “розбір польотів” керівників комунальних підприємств. Сьогодні у Бердичеві налічується 657 житлових будинків, що обслуговуються 77-ма ОСББ та 12-ма комунпідприємтсвами й організаціями. Саме роботою останніх невдоволений Сергій Онофрійчук. Третій ЖЕК, який нещодавно ще був найкращим, нині виявися найгіршим. Деякі працівники там отримували заробітні плати більші, ніж, наприклад, головний фінансист міста, зазначив заступник. А доходів не було жодних.

Сергій Онофрійчук, заступник Бердичівського міського голови:
«Витрати великі, доходів немає. Доходи, що лежать на поверхні, не отримувались. Якщо сьогодні можна було отримувати доходи від тих суб’єктів господарювання, що знаходяться на перших поверхах будинків, то в цьому була повна бездіяльність і безконтрольність.»

Тож не дивно, що незабаром на третій ЖЕК чекають кардинальні кадрові зміни, зауважив Сергій Онофрійчук. Того ж самого він вимагає і від директора КП “Бердичівводоканал” Миколи Ревуцького. Заступник міського голови хотів би, щоб керівник водоканалу створив навколо себе команду однодумців, які б допомагали й підтримували його у вирішенні тих чи інших питань. Поки що таких у підпорядкуванні Миколи Гнатовича немає.

Приємним сюрпризом на засіданні стало повідомлення про те, що на фільтрувальній станції завершилися усі технічні роботи, наразі ведуться пуско-налагоджувальні. У цьому дійсно є велика заслуга Миколи Ревуцького. Але ж і недоліків у його роботі вистачає, каже Сергій Онофрійчук.

Сергій Онофрійчук, заступник Бердичівського міського голови: «Те ж саме з асфальтуванням ваших розкопок. Ви мене не слухаєте щодо за асфальтування вулиці Войкова, то, може, міського голову послухаєте? Ваш Качалапа, який розрив, кожного дня їздив туди на машині. Коли буде заасфальтовано вашу ділянку? Скоро осінь. Щодо каналопромивочної машини. Кошти виділені 2 місяці тому, а до цього часу договорів немає. Поки ми не знайшли, що треба купляти. Такий підхід до роботи нікому не потрібен. Сьогодні ви маєте 23 контролери, а заборгованість у вас виросла у 2 рази. У тепломережі зменшилась у 2 рази. Умови однакові.»

Борги населення — винятково проблема керівників, вважає міський голова Василь Мазур. Він зазначив: керівники повинні надавати якісні послуги і слідкувати за вчасними розрахунками людей. Тож, якщо сьогодні бердичівляни мають заборгованість за спожиті послуги, вирішувати це питання повинні директори комунальних підприємств та організацій. А поки що міська влада пропонує до 20-го липня підготувати фінансовий план їхньої роботи.

Сергій Онофрійчук, заступник Бердичівського міського голови: «Надати фінансові звіти, баланси, фінансові плани, питання, як ви будете жити в подальшому. Так зараз планують своє життя й інші бюджетні організації. Жити з доходів. І що ви плануєте зробити, щоб зменшити видатки і збільшити доходи. Після того винести рішення спеціальної комісії і контроль за їх виконанням.»

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: «Потрібно подивитися на підприємства не лише на зовнішні їх атрибути, а й економічні боки. Повинна бути відповідальність керівника і всієї команди. У нас виходить так: є начальник, а вже головний бухгалтер ніби ні за що не відповідає. Економіст каже: «Я не одного директора пересиділа, ще й цього пересиджу.» І так далі покадрово. Юристи взагалі основну роботу поєднують з хобі.»
Розглянули на засіданні виконкому й “болюче” питання індивідуального опалення. У Бердичеві ним обладнано майже 27% квартир. Довгий час дозволів на його встановлення на надавали, повідомив Сергій Онофрійчук, хоча заяви від людей надходили. Міський голова разом із членами виконкому вирішили востаннє надати дозволи людям на встановлення індивідуального опалення.

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: «До 15-го липня приймаються заяви на встановлення індивідуального опалення. Дозвіл дається там, де є технічна можливість, до опалювального сезону. Якщо роботи не будуть виконані, дозвіл анулюється. І більше жодних дозволів на індивідуальне опалення ми давати не будемо.»

Строк на встановлення опалення у людей до 1-го жовтня поточного року, наголосили на засіданні. Окрім того, директор КП “Бердичівтеплокомуненерго” Андрій Кучевський запропонував розглядати заяви людей побудинково. Чим більше квартир підключиться, тим краще, зазначив він.

Свій “наганяй” від Сергія Онофрійчука отримали також керівництво кладовища за несвоєчасне прибирання та вирізку дерев, та освітлювачі міста за неякісну роботу. Останні, до речі, за сприяння міської влади, незабаром проведуть повну заміну освітлення вулиці Леніна. Це — головна вулиця, тож вона повинна мати гарний вигляд, зауважили на засіданні.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ВІК
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення