Як на Житомирщині жнива проходять
28.07 10:04
В аграріїв області наступила відповідальна пора - збирання врожаю 2009 року. Чіткій і злагодженій роботі з обмолоту хлібів заважають складні погодно - кліматичні умови - часті дощі. Тому й доводиться комбайном працювати лише по декілька годин у день. Репортаж нашої знімальної групи з Попільнянського району.
Закрите акціонерне товариство "Технологічна аграрна компанія" на аграрному ринку України вже 10 років і по рейтингу вона входить у п’ятірку кращих компаній, які займаються аграрним бізнесом, впроваджуючи у виробництво найсучасніші технології і високопродуктивну техніку світових виробників. Технологічна аграрна кампанія в області орендує 20 тисяч гектарів землі у трьох районах: Ружинському, Попільнянському та Андрушівському, займаючись вирощуванням озимої, ярої пшениці, сої і кукурудзи. Зокрема, у Попільнянському районі у компанії 8 тисяч гектарів, з яких 400 під озимою пшеницею. Жнивує підприємство вже четвертий день. Однак дощі не дають змогу на повну потужність розвернутися високопродуктивній зернозбиральній техніці. Практично доводиться обмолочувати хліба лише по три - чотири години в день. Зараз на збиранні озимої у компанії працює 5 зернозбиральних комбайнів іноземного виробництва "Клас", "Джондір", потенційні можливості кожного обмолочувати хліба до 40 гектарів у день. Не зважаючи на складності, перші зібрані гектари не кращих площ дають хороший результат - по 50-52 центнери зерна з гектара.
Масовий збір ярої пшениці технологічна аграрна компанія планує розпочати через тиждень із Чорнорудки Ружинського району, де дозріває великий хліб. Жнива тут планують завершити за 5-7 днів і для цього є всі умови, оскільки у власності компанії 50 високопродуктивних комбайнів і відібраний професійний комбайнерський склад. Головне щоб погодні умови посприяли цьому.
RuporZT
|