ІМЦ міста Новограда-Волинського: методичний міст із представниками Всеукраїнських мас-медіа

18.11 11:28    
За останні роки педагоги-«дошкільники» мали змогу взяти участь у багатьох різноманітних методичних заходах організованих інформаційно-методичним центром. Серед них мали місце і творчі зустрічі та конференції з представниками фахових видань і видавництв (Т.В.Вороніна, редактор часопису «Дитячий садок»; Т.Б.Ухіна, заступник редактора видавництва «Мандрівець»).

Але вперше, за ініціативою інформаційно-методичного центру управління освіти і науки, на базі ДНЗ №14 (завідуюча Т.В.Гапоненко, вихователь-методист Л.В.Богомолова) проводився методичний міст за участю одразу трьох головних редакторів фахових журналів Всеукраїнського рівня: Т.Л.Гурковської («Практичний психолог. Дитячий садок» та «Практичний психолог: Школа»); Савінової Н.В. («Вихователь-методист дошкільного закладу»); Баранової Ю.Б. («Медична сестра дошкільного закладу»).

Темою для обговорення організатори заходу обрали наступну: «Педагогічний досвід: шляхи накопичення, презентації та популяризації».

На пленарній частині методичного мосту представники інформаційно-методичного центру піднімали питання ролі фахових видань у професійній компетентності, саморозвитку та самооцінці педагогів, шляхів самоосвіти і популяризації педагогічного досвіду за допомогою засобів масової інформації. Відбулись презентації нових журналів, що мають побачити світ із січня 2014 року. Гості поділились власними міркуваннями щодо механізму підготовки, оформлення та друку педагогічних матеріалів; тем, які викликають особливий інтерес і попит.

«Написання власної статті, - зауважила у своєму виступі Т.Л.Гурковська, - певна сходинка на шляху самоосвіти педагога, усвідомлення власних здобутків і помилок, спосіб прийняття, узагальнення, самоаналізу, розуміння істини, що твій досвід може комусь допомогти…».

Далі робота продовжилась у підгрупах на чолі з відповідним представником журналу: 1) вихователі-методисти та члени Школи кадрового резерву; 2) практичні психологи ДНЗ та ЗНЗ і соціальні педагоги; 3) медичні працівники. Головні редактори відповіли на запитання, обговорили ряд актуальних питань, що хвилюють саме цю категорію працівників.

Зокрема, для вихователів-методистів ДНЗ цікаво було дізнатися, у який спосіб ефективніше оформлювати картотеку методичних матеріалів, і Наталія Савінова надала корисну і ретельну інформацію.

Тетяна Гурковська разом із психологами і соціальними педагогами разом шукали відповіді на запитання щодо соціально-психологічного супроводу у сучасних освітніх закладах, здійснення індивідуальних консультацій для учнів і роботи з обдарованими дітьми, шляхів підвищення психологічної компетентності керівних кадрів освіти тощо.

А медичні працівники завдяки Юлії Баранової з’ясували для себе особливості організації дієтичного харчування дітей у дошкільному закладі; медичної роботи з дітьми з обтяженим анамнезом; засоби догляду за вухами, очима та носом дитини; профілактику отруєнь дітей лікарськими засобами вдома тощо.

Детальніше про змістовне наповнення роботи у групах присутні могли дізнатися під час рефлексивної гри «Відкрита трибуна» з вуст ведучого та спікера групи.

Проведене у рамках методичного мосту анкетування учасників зустрічі виявило, що фахове видання для переважної більшості працівників – «допомога у професійній діяльності», «засіб для саморозвитку», «корисна інформація». На запитання «Чи готові Ви до друку власних доробок на сторінках фахових видань» тільки половина респондентів відповіли «так».

Вагомим аргументом вмотивування активності педагогів зі сторони редакторів було повідомлення про грошову оплату друкованих матеріалів, яка знадобиться на оформлення передплати того чи іншого видання.

Серед побажань редакторам фахових видань, письмових в анкетах та усних у рефлексивній вправі «Мікрофон» такі: натхнення, творчих злетів, нових ідей, завжди залишатися на висоті, широкого кола читачів, гарних досягнень у роботі та успіхів, періодичності виходу два рази на місяць (!), плідної співпраці з педагогами Новограда-Волинського.

Методичний міст приніс учасникам, крім емоційного задоволення, корисного спілкування, обміну контактами і з’ясування певних акцентів з питань популяризації власного досвіду, розуміння необхідності діяти разом, суголосності поглядів, думок, позицій щодо ефективних шляхів забезпечення гармонійного й повноцінного розвитку дитини.

ІМЦ міста Новограда-Волинського: методичний міст із представниками Всеукраїнських мас-медіа


ІМЦ міста Новограда-Волинського: методичний міст із представниками Всеукраїнських мас-медіа


ІМЦ міста Новограда-Волинського: методичний міст із представниками Всеукраїнських мас-медіа


Інна КОНДРАТЕЦЬ, методист ІМЦ

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:57
У Тернополі в пасажирському транспорті травмувалася жін ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення