Новоград-Волинський: у пошуках удосконалення методичної роботи з педагогами

31.01 12:26    
29 січня 2014 року в інформаційно-методичному центрі відбулося чергове розширене засідання науково-методичної ради – колегіального дорадчо-консультативного органу керівництва ІМЦ, який покликаний сприяти реалізації державної політики у галузі освіти, зокрема з питань науково-методичного забезпечення навчально-виховного процесу в навчальних закладах міста. Було розглянуто наступні актуальні питання організації методичної роботи з педагогічними кадрами міста:

1. Про підсумки міського етапу Конкурсу «Учитель року-2014» (Ліневич П.К.)
2. Організація підвищення кваліфікації педагогічних кадрів у 2013 році та завдання на 2014 рік (Буцукіна І.М.)
3. Результативність проведення міського етапу предметних олімпіад (Ліневич П.К.)
4. Про особливості проведення міського етапу конкурсу-захисту робіт МАН (Бондарчук С.А.)
5. Підсумки проведення виставки «Сучасна освіта міста Новограда-Волинського-2014» (Філанчук С.В.)
6. Про розгляд та погодження авторських програм працівників освіти міста (Кондратець І.В., Балаушко Т.М.)
7. Творчі звіти учителів-методистів (Г.А.Розбицька, Л.І. Верещага, Г.М.Клепус, В.Г.Вазінська,)

Обговоривши підсумки міського етапу Конкурсу «Учитель року» (доповідач завідувач ІМЦ Ліневич П.К.) та відзначивши досягнення педагогів на обласному етапі конкурсу, рада прийняла рішення про необхідність узагальнити та поширити досвід роботи учасників міського та обласного конкурсу “Учитель року” та проведення урочистого відзначення переможців конкурсу міського та обласного конкурсу “Учитель року”. Підкреслювалася необхідність керівникам шкіл, головам ММО покращити представництво учасників конкурсу в окремих номінаціях. Ще одним рішенням було врахування у майбутньому необхідність підготовки матеріалів учасниками конкурсу засобами Інтернет-ресурсів.

Рада взяла до відома інформацію методиста інформаційно-методичного центру Буцукіної І.М. щодо організації підвищення кваліфікації педагогічних кадрів у 2013 році та завдання на 2014 рік. Рекомендовано керівникам ЗНЗ та ДНЗ у рамках роботи ШМО систематично вивчати ефективність підвищення кваліфікації працівників освіти.

Розглянувши результативність проведення міського етапу предметних олімпіад (Ліневич П.К.), рада схвалила досвід ІМЦ з підготовки аналізу та результатів проведення міського етапу олімпіад з базових дисциплін. Відзначена необхідність стимулювання учнів, які здобули досягнення на міському рівні у школах, досягнення на обласному та Всеукраїнському на міському святі “Обдарованість року”. Зверталася увага керівників ЗНЗ на необхідність враховувати роботу членів журі міських олімпіад при матеріальному заохоченні та при атестації, забезпечити додаткову спеціальну підготовку членів міських команд до ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських олімпіад.

Методист ІМЦ Бондарчук С.А. у своєму виступі підкреслила цьогорічну значну активізацію міського відділення Малої академії наук. У рішенні стосовно підсумків міського етапу конкурсу-захисту МАН рада запропонувала поширити досвід вчителів колегіуму з організації науково-дослідницької роботи з школярами.

Також у рішенні вказувалося на те, що навчанню майбутніх науковців та популяризації досвіду роботи в МАН значно сприяє міська учнівська наукова конференція та важливість забезпечення психологічного супроводу учнів-учасників обласного етапу конкурсу-захисту учнівських науково-дослідницьких робіт.

При підведенні підсумків проведення виставки «Сучасна освіта міста Новограда-Волинського» (доповідач – заступник завідуючого Філанчук С.В.) вказувалося на необхідність поширення інноваційного педагогічного досвіду учасників міської виставки, використовуючи інтернет-ресурси сайту ІМЦ та необхідності стимулювання участі педагогів у дослідницькій інноваційній діяльності.
Рада погодила авторські програми педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Школа лідерів» Костюк О.Є. (ПДМ) та «Поліська вишивка» Возняк Л.М. (ЦНТТУМ).

Зацікавлення у засіданні ради викликали творчі звіти педагогів, які атестуються у 2014 році на відповідність раніше присвоєному педагогічному званню «учитель-методист»:
Розбицької Г.А., вчителя початкових класів НВК;
Верещаги Л.І., вчителя англійської мови ЗОШ №2;
Клепус Г.М., вчителя англійської мови ЗОШ №10;
Вазинської Г.Г., вчителя математики СШ №4.

Усі виступаючі розкрили власні підходи до впровадження сучасних методик навчання і виховання, показали вміння систематично аналізувати ефективність педагогічної діяльності, орієнтуватися на фактичні здобутки, виявлені труднощі, недоліки освітнього процесу, уміння враховувати пропозиції, побажання і здобутки всіх його суб'єктів при окресленні кола завдань, визначенні форм і змісту роботи. Члени ради відзначали корисність досвіду вчителів, які презентували свою роботу за 5 років, підкреслювали, що вчителі-методисти є авторитетом серед педагогічної громади міста, були і залишаються рушієм поступального розвитку педагогічного процесу. Радою схвалено рішення - пропонувати атестаційній комісії ІІ рівня, щодо атестації вказаних педагогів на відповідність раніше присвоєним педагогічним званням «учитель-методист».

У результаті дискусій з деяких питань радою були одноголосно ухвалені рішення з усіх питань.

Сподіваємося, що засідання ради ІМЦ сприятиме створенню методичних умов для повноцінної та змістовної життєдіяльності педагогічних працівників, удосконаленню організації навчально-виховного процесу.

Павло Ліневич, завідувач інформаційно-методичного центру


Новоград-Волинський: у пошуках удосконалення методичної роботи з педагогами


Новоград-Волинський: у пошуках удосконалення методичної роботи з педагогами


Новоград-Волинський: у пошуках удосконалення методичної роботи з педагогами


Новоград-Волинський: у пошуках удосконалення методичної роботи з педагогами


Новоград-Волинський: у пошуках удосконалення методичної роботи з педагогами


Новоград-Волинський: у пошуках удосконалення методичної роботи з педагогами

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:45
БЕБ у Києві викрило незаконне казино під прикриттям спо ...
Вчора 23:45
За два роки війни проректор державного університету отр ...
Вчора 23:43
23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з ...
Вчора 23:43
На 24 квітня: через негоду на Хмельниччині знеструмлено ...
Вчора 23:39
Роботодавці Миколаївщини перерахували на соціальні потр ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення