Новоград-Волинський: Поширити досвід вчителя-майстра

04.02 10:11    
У плануванні методичної роботи з педагогічними кадрами інформаційно-методичний центр керується тим, що семінар – це захід, який передбачає обмін професійним досвідом, презентацію педагогічних здобутків вчителя, своєрідний звіт педагога про результати власної діяльності за певний період часу, обговорення актуальних питань і проблем між учасниками методичного об’єднання.

Саме такий міський семінар – звіт, презентація, запрошення до розмови – відбувся у загальноосвітній школі №10 для вчителів образотворчого мистецтва та художньої культури. Спеціаліст вищої категорії, «старший учитель», педагог з невичерпними творчими здібностями і надзвичайною працьовитістю – Ольга Петрівна Лавренюк, підготувала для своїх колег багату і різноманітну програму: від огляду виставкових матеріалів дитячої творчості до презентації власного досвіду.

Практична частина семінару складалася з двох уроків та майстер-класу.

Новоград-Волинський: Поширити досвід вчителя-майстра


Урок у 6 класі з теми «Мистецтво чарівних візерунків: форма й орнамент у предметах побуту» вражав палітрою дидактичних прийомів, педагогічних методів і формами роботи. Учитель використала і метод евристичних питань, і незакінчених речень («А чи знаєте ви, що…», і порівняння, і інтерактивні ігри («Шифрувальник», «Упізнай майстра» тощо).

Викликали зацікавленість прийоми «живої газети», «кольорових загадок», «очікувальних долоньок» на початку і «метеликів настрою» у кінці уроку.
Доречною стала підготовлена електронна презентація про історію прикрашання предметів побуту, види та майстрів цієї справи.
Уся робота проходила у 4 командах (вірніше, 5-ти – до складу якої ввійшла більша частина присутніх учителів – учасників семінару). Діти і дорослі виконували практичні роботи з оздоблення предметів побуту (лопатки, дощечки) у різних техніках, а потім презентували їх у рефлексивній вправі «Я виконала…».

Другий урок із художньої культури в 11 класі на тему «Своєрідність видів мистецтва Африки. Поняття краси людини» розкрив професійний потенціал учителя з іншої сторони. Розповідаючи про особливості мистецтва Африки, проводячи паралель між традиціями і звичаями африканських і давньогрецьких, а також слов’янських народів (зокрема в архітектурі, виборі кольорів і візерунків тощо), педагог непомітно втягувала старшокласників у щиру співрозмову та міркування про історичні і мистецькі паралелі.

На уроці розгорілась відверта дискусія про витоки таких явищ, як тату і пірсинг, їх популярність серед сучасної молоді, причини, що спонукають молодих людей до цього, наслідки, такого роду прикрашанням тіла, і, найголовніше, обмін думками учнів щодо власного ставлення до предмету обговорення.

Окремою підтемою уроку і майстер-класу, який потім для присутніх провели дві старшокласниці, стали культові теракотові маски як африканський елемент у мистецтві. Про їх види, особливості і символічне значення, техніку виконання учасники семінару дізнались за допомогою презентації та усних роз’яснень юних модераторів.

Наостанок О.П.Лавренюк презентувала останні власні збірки «Світ кольорової мозаїки», «Від подиву до творчості» спільні та учнівські проекти, альбоми з технологічними картками тощо.

Семінари, подібні проведеному, крім поповнення педагогічної скарбнички вчителів новими прийомами і цікавими формами роботи з учнями, надають особливе почуття натхнення і задоволення від спілкування із справжніми майстрами своєї справи, захоплення відданістю і вірністю Школі і Учнівству.

Інформаційно-методичний центр управління освіти і науки підтримує клопотання адміністрації ЗОШ №10 про присвоєння О.П.Лавренюк педагогічного звання «учитель-методист» і разом із педагогом здійснює певні заходи для гідного представлення досвіду роботи на засіданні атестаційної комісії у квітні місяці.

Новоград-Волинський: Поширити досвід вчителя-майстра


Новоград-Волинський: Поширити досвід вчителя-майстра


Новоград-Волинський: Поширити досвід вчителя-майстра
Автор статті: Інна КОНДРАТЕЦЬ


RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення