У Новограді-Волинському відбувся аукціон педагогічних знахідок

08.02 10:05    
Інформаційно-методичний центр при плануванні роботи з педагогічними працівниками особливу увагу приділяє підвищенню їх компетентності з питань інноваційних та інтерактивних технологій.

«Краще один раз спробувати зробити, ніж сто разів чути про це», - стверджують мудрі люди.

Із врахуванням вищезазначених аспектів і було побудовано структуру методичного заходу під назвою «Презентація портфоліо дошкільного навчального закладу», який нещодавно відбувся в ІМЦ.

З технологією «портфоліо» педагоги-«дошкільники» міста вже знайомі. У 2011 році за ініціативою управління освіти і науки, інформаційно-методичного центру відбувся огляд-конкурс «Методичне портфоліо педагога ДНЗ». Логічним продовженням роботи у цьому напрямку було започаткування у 2013 році презентація портфоліо дошкільних установ. Першими представляли свої розробки ДНЗ №№2, 4, 6. Цього року презентували досвід роботи педагогічного колективу і діяльності установи загалом ДНЗ №1, 13, Центр розвитку дитини «Дельфін».

У Новограді-Волинському відбувся аукціон педагогічних знахідок


Минулого року презентація портфоліо відбувалась у формі ділової гри «Педагогічне ательє». На цей раз організатори заходу запропонували формат аукціону педагогічних знахідок. У роботі аукціону брали участь головний спеціаліст управління освіти і науки Самойленко І.Р., завідувач ІМЦ ЛіневичП.К., методист ІМЦ Кондратець І.В, а також завідуючі та вихователі-методисти ДНЗ, члени Школи кадрового резерву і усі бажаючі.

Після інтерактивної вправи-очікування «Ключ» учасники ознайомились із правилами проведення аукціону: представленими «лотами» (портфоліо трьох ДНЗ); особливостями і умовами «педагогічних торгів» - рефлексивним обґрунтуванням рішення придбати ту чи іншу знахідку.

З метою поповнення банку символічних купонів, а також закріплення знань про технологію «портфоліо», було проведено своєрідний «мозковий штурм», у рамках якого за правильні, вичерпні відповіді найбільш активні учасники отримали додаткові купони.

Аукціонисти – ті, хто презентував портфоліо (Лесик В.В., Тесленко О.В. – завідуюча та вихователь-методист ДНЗ №1; Семісинова Л.О., Кеменяш Т.П. – вихователь-методист та вихователь ДНЗ №13; Пелешок А.А., Когут М.С. – завідуюча та вихователь-методист ЦРД), розповіли про кількісні і якісні показники дитячого і педагогічного колективу; поділились професійними здобутками за останній період, традиціями та звичаями установи, питаннями, що залишаються проблемними та планами на майбутнє.

Завданням для слухачів, крім уважного сприймання розповіді про роботу колег, стало визначення родзинок, творчих ідей, педагогічних знахідок, які варто було б «купити» і використати у себе у дошкільному навчальному закладі.

Серед цікавих ідей, результативних форм та знахідок називались наступні:
- експериментальний проект «Дитина замовляє розвиток: прищеплення ціннісних орієнтацій» під керівництвом Ладивір С.О., кандидата психологічних наук, провідного наукового співробітника Інституту психології ім. Г.С.Костюка АПН; впровадження у роботу з дітьми логічних блоків Дьєнеша; способи взаємодії з батьками; фітбол (ДНЗ №1);
- турпоходи, доріжки здоров’я на ігрових майданчиках, степ-аеробіка, прогулянки «у природу», питання навчання та розвитку «інклюзивних» дітей (ДНЗ №13);
- впровадження ТРВЗ у практику роботи з дітьми; лижний клуб; вирішення інклюзивного аспекту (ЦРД).

За придбання дисків із електронними презентаціями і право «купити ідею» розгорілись «недитячі» суперечки. Найбільш азартними гравцями виявились педагоги із ДНЗ №13, 14 і збірна команда ДНЗ №1 та ДНЗ №9, саме вони були більш креативними, рефлексивними та наполегливими у бажанні придбати професійні знахідки колег.

У Новограді-Волинському відбувся аукціон педагогічних знахідок


Своїми враженнями і відчуттями від презентованого досвіду дошкільних закладів, участі у діловій грі, роздумів про переваги такої технології як портфоліо, учасники висловили у пост рефлексивній вправі «Ключики» та «Оцінка». На думку переважної більшості присутніх педагогів, заходи такого спрямування дуже корисні для загального ознайомлення з роботою інших ДНЗ і стимулювання власних професійних кроків, народження нових ідей і стимулів для розвитку, опанування комп’ютерними та інтерактивними технологіями.


У Новограді-Волинському відбувся аукціон педагогічних знахідок


У Новограді-Волинському відбувся аукціон педагогічних знахідок


У Новограді-Волинському відбувся аукціон педагогічних знахідок
Автор статті: Інна КОНДРАТЕЦЬ


RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення