Іван Литвин: «Підприємства мають сплачувати податки за місцем здійснення господарської діяльності»

23.10 19:19    
Кандидат у депутати Верховної ради по 66-му виборчому округу Іван Литвин багато їздить містами і селами Полісся, аби донести до людей своє бачення розвитку держави і вирішення наявних проблем краю, поділитися своїми напрацюваннями.

Молодий чоловік зізнається, що часто зустрічі проходять важко, тому що у багатьох людей присутня повна зневіра. Будь-які ідеї і пропозиції інколи розбиваються об негативний досвід, накопичений протягом 23 років незалежності, коли люди отримували лише дірки від бублика.

Іван Литвин чесно говорить людям, що він не має чарівної палички, аби вже завтра всюди були гладкі дороги, постали нові заводи, ферми і з’явилися супер-зарплати. Зрозуміло, що всьому свій час. На відміну від деяких інших кандидатів, Іван Литвин не дає порожніх обіцянок зробити все й одразу. Однак кандидат знає і називає механізм, як поетапно вирішити проблеми.

Іван Литвин: «Підприємства мають сплачувати податки за місцем здійснення господарської діяльності»

Першим кроком до якісних змін є децентралізація влади. Багато спекуляцій є сьогодні на цій темі, усі говорять слово «децентралізація», але мало хто береться за діло. Іван Литвин розкриває своє бачення цієї нагальної реформи.

Місцеві жителі повинні управляти своїми грошима - 50 % повинно залишатися на місцях.

«Я виступаю за те, щоб 50 % від грошей, які зароблені на рівні району, громад, залишалися на місці», - каже Іван Литвин.

На питання «де брати гроші?» кандидат відповідає чітко. Підприємства, які працюють (сільгосппідприємства; ті, хто користуються лісом; видобувають каміння; обробляють землю), повинні сплачувати податки за місцем здійснення своєї господарської діяльності.

Почавши вивчати ситуацію, Іван Литвин побачив, що і підприємства є в районах. Зокрема й ті, що займаються видобутком корисних копалин. І тут питання полягає в тому, що багато підприємств зареєстровані в інших місцях. А якби залишати податки по місцю здійснення господарської діяльності, не звертаючи уваги на місце реєстрації підприємств, місцеві бюджети отримали б величезні кошти для розвитку. Те ж саме стосується збору за користування надрами, за вирубку лісу, тощо.

Іван Литвин виступає за те, щоб гроші залишалися на місцях. На сьогодні гроші йдуть у Київ, і там вже вирішують, як і скільки розподілити по регіонах.

Звісно, центральна влада не захоче так просто віддати левову частку грошей місцевим громадам. Однак процес децентралізації, на думку кандидата, потрібно запускати – робити перший крок.

У якості першого кроку Іван Литвин пропонує створити на території Житомирської області особливу економічну зону. Тому що для наповнення бюджету потрібні підприємства, виробництво.

«Кажуть, створюємо робочі місця. Лозунг хороший. А завдяки чому? От що допоможе створити нове робоче місце? Я вважаю, що допоможуть податкові пільги для підприємств. Хочеш відкритися на території? Добре! Даємо тобі на рік-два податкові канікули.

По-друге, якщо є закинуті виробничі підприємства, або є місця, де можна видобувати копалини, вони підготовлені, але питання в ліцензуванні, то треба надавати на пільгових умовах спрощену ліцензію. Але треба, щоб той, хто займає це місце, відповідав лише на три питання: коли відкриєшся; скільки буде робочих місць і скільки сплачуєш податків», - розповідає механізм Іван Литвин.

Така проста система допоможе вивести економіку краю на належний рівень і стабільно наповнювати місцеві бюджети. Кандидат вірить, що така схема, в якості генеральної лінії розвитку, може і повинна працювати. І якраз через отаку схему можна мати нормальний поштовх у розвитку територій.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення