На Житомирщині, не зважаючи на кризу, продовжують газифікацію сел. ФОТО

10.09 09:46    
Села Новоград-Волинського району, незважаючи на кризу, передають естафету газового факелу

Як повідомила Інтернет-порталу Рупор Житомира Прес-секретар голови Новоград-Волинської РДА Інна Денисенко, ще один газовий факел було запалено у Новоград-Волинському районі. Ця святкова подія відбулася у селі Піщів, яке стало 23 населеним пунктом Новоград-Волинщини, до якого був підведений газопровід високого тиску ІІ категорії.

Замовником виступала районна державна адміністрація, генеральним підрядником – Новоград-Волинське УЕГГ, проект розробляв КДПВІ „Рівнеагропроект”. Замовником розподільчих газових мереж до житлових будинків у селі є вуличний кооператив із 165 житлових будинків на чолі з головою кооперативу Юрієм Бакою. На проведення розподільчих газових мереж члени кооперативу зібрали 330 тис. грн.

Протяжність підвідного газопроводу складає 7,126 км, на прокладання якого витрачено 1, 35 млн. грн.. Ці кошти було виділено з державної субвенції, завдячуючи нашому земляку, голові Верховної Ради України Володимиру Литвину. У минулому році, коли очільник району зустрічався з Володимиром Михайловичем, він підняв питання щодо фінансування з Держбюджету на газифікацію населених пунктів Новоград-Волинщини. Володимир Михайлович пообіцяв, що кошти будуть виділені, і своєї обіцянки дотримався – державну субвенцію у розмірі 30 млн. грн.. було виділено на Житомирську область, з яких 15 млн. грн.. отримав Новоград-Волинський район, і в результаті майже 9,5 млн. грн.. направлено на газифікацію сіл.

Право запалити газовий факел було надано голові райдержадміністрації Миколі Іванюку, голові районної ради Віктору Гончаруку, сільському голові Павлу Кравчуку, помічнику-консультанту народного депутата України Францу Весельському та голові вуличного кооперативу Юрію Баці.

Очільник району Микола Іванюк, звертаючись до мешканців Піщева, зазначив: ”Для нас, проживаючих у місті, газ є звичним атрибутом побуту. Ми приходимо додому, запалюємо сірник і вмикаємо конфорку. А коли люди в третьому тисячолітті використовують дрова чи вугілля - це нонсенс. Мені дуже приємно від того, що в оселях працьовитих мешканців цього села з'явиться голубе паливо. Але ми не збираємося зупинятися на досягнутому і надалі будемо допомагати громадам сіл району у вирішенні інших побутових проблем”.

Вже на сьогоднішній день “блакитним” паливом користуються мешканці 22 сіл Новоград-Волинського району, більше 5 тисяч дворів сільських жителів, а невдовзі таку можливість матимуть жителі ще 15 населених пунктів. Ще чотири роки тому в районі було газифіковано всього 7% від загальної кількості населених пунктів. Наразі ж цей показник становить 35%, а до кінця року планується газифікувати половину, тобто 50% населених пунктів Новоград-Волинського району.


На Житомирщині, не зважаючи на кризу, продовжують газифікацію сел. ФОТО


На Житомирщині, не зважаючи на кризу, продовжують газифікацію сел. ФОТО


На Житомирщині, не зважаючи на кризу, продовжують газифікацію сел. ФОТО

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення