Радомишльські школярі - у трійці кращих на II всеукраїнському «ЕКОкласі»

20.05 16:07    
у Києві на святі нагородження лідерів соціального екологічного проекту вітали активістів комітету “ЕКО” шкільного парламенту Радомишльської ЗОШ І-ІІІ ст.№3: старшокласники ділилися досвідом, співали разом із улюбленими артистами з гурту «Авіатор» та дивувалися повнокупольному відео «На блакитній планеті»

18 травня 2015 року у київському планетарії «ATMASFERA 360» відбулася церемонія нагородження фіналістів II всеукраїнського конкурсу для учнівської молоді «ЕКОклас», ініційованого Геннадієм Виходцевим, керівником групи компаній «ФОКСТРОТ» і реалізованого торговельною мережею «Фокстрот. Техніка для дому».

Під слоганом «Твій перший дорослий проект» конкурс об'єднав зусилля дітей, батьків, вчителів і всіх небайдужих у вирішенні екологічних проблем регіонів України. Кількість учасників цього року збільшилася від 20 тисяч до 700 тисяч!

До трійки лідерів у номінації « «ЕКОдизайн» увійшли активісти комітету “ЕКО” шкільного парламенту Радомишльської ЗОШ І-ІІІ ст.№3 Житомирської області. Старшокласники привезли до Києва проект «Створення сенсорного саду». Протягом минулого навчального року школярі шукали, як зарадити погіршенню здоров’я учнів школи через покращення екології краю. Й знайшли: створили справжній “зелений» клас для навчання під відкритим небом! А цього року облагородили територію поруч із ним та створили сенсорний сад із використанням рослин, що аромонасищають повітря класу. Радомишльські активісти під керівництвом педагогів використали для дизайну природні матеріали: пеньки та колоди старих дерев; висадили саджанці дерев, кущів та лікарські рослини, які будуть використовувати в якості приправ в кулінарії та заварювати фіточаї задля укріплення імунітету учнів. Створений ЕКОклас із сенсорним садом має практичне використання з оздоровчою та просвітницькою метою.

- Щоб реалізувати цей проект учні дуже багато працювали, навіть самостійно вивчили мистецтво ландшафтного дизайну! - розповідає Наталя Мельник, заступник директора з навчальної роботи Радомишльської ЗОШ І-ІІІ ст.№3. – Минулого року наша команда теж брала участь в ЕКОкласі, але ми стали тільки лауреатами конкурсу. Цього року увійшли до лідерів змагання, а вже наступного року привеземо з Києва перше місце!
Радомишльські школярі - у трійці кращих на II всеукраїнському «ЕКОкласі»

Радомишльські школярі - у трійці кращих на II всеукраїнському «ЕКОкласі»

Радомишльські школярі - у трійці кращих на II всеукраїнському «ЕКОкласі»

-Спасибі школярам за активність, але велика заслуга у результаті їх педагогів. Ви є найбільшими гарантами успіху своїх вихованців, й сьогодні всі бачать, як спільними зусиллями чудові ідеї школярів втілилися в життя та як прикрасили нашу країну, - говорить організатор конкурсу, виконавчий директор мережі «Фокстрот. Техніка для дому» В'ячеслав Поврознік.

Другий конкурс «ЕКОклас» продемонстрував значну еволюцію та динаміку результатів: якщо минулого року було отримано 405 проектів, то цьогоріч організатори отримали вже близько 500 конкурсних робіт. Вражаючим є внесок школярів у порятунок довкілля: школярі прибрали від бруду 25 тис. га території, висадили 55 тис. кущів та 112 тис. дерев, заклали 162 клумби і ділянки з лікарськими рослинам, провели 3240 екологічних агітаційних заходів, виготовили 820 шт. годівниць і шпаківень! Показовим цього року також стало те, що проекти приймалися виключно на електронних носіях та через інтернет – таким чином, жодне дерево не постраждало.

Оцінювання переможців і вибір найкращих проектів здійснювало профільне журі: Ганна Корнієнко, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник лабораторії діяльності позашкільних навчальних закладів Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук; Галина Будаш, асистент кафедри лабораторної діагностики біологічних систем Національного університету «Києво-Могилянська академія»; Олена Мельникова, національний координатор програми SPARE в Україні; Тамара Радченко, завідуюча відділом екології Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України; Олена Милованова, pr-менеджер мережі «Фокстрот»; Євген Щепкін, художник Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України.

Авторів найкращих робіт на церемонії нагородження привітали не тільки організатори, а й партнери -президент міжнародного фонду «Скорочення ризиків» (RiskReductionFoundation) Володимир Костерін, заступник директора Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України Вікторія Тараненко та начальник відділу змісту позашкільної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України Наталія Бєлоглазова.

Організатори подарували школярам-переможцям не тільки візит до Києва на фінал «ЕКОкласу», а й відзнаки та сюрпризи від «Фокстроту» та польського виробника флеш-пам'яті Goodram (партнера конкурсу). А журнал «Единственная» (медіа-партнер конкурсу) подарував вчителям власні подарунки.
Після нагородження на всіх гостей чекав приємний сюрприз: виконання з улюбленими артистами - групою «Авіатор» - легендарної пісні «Трава у дома», у приспіві якої прозвучали слова про «ЕКОклас». А по тому були автограф- та фотосесія з улюбленими селебрітіз, ігри та вікторини, повнокупольне відео «На блакитній планеті» від українських аніматорів, в якому планета Земля представлена у всьому її біологічному різноманітті.

Радомишльські школярі - у трійці кращих на II всеукраїнському «ЕКОкласі»

Радомишльські школярі - у трійці кращих на II всеукраїнському «ЕКОкласі»

Радомишльські школярі - у трійці кращих на II всеукраїнському «ЕКОкласі»

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:02
Шмигаль взяв участь у круглому столі міністерського рів ...
Вчора 16:27
БЕБ на Закарпатті упередило неефективне використання 6, ...
Вчора 16:21
На Буковині детективи БЕБ повідомили про підозру співуч ...
Вчора 16:18
У Києві держслужбовці розтратили 1,2 млн грн бюджетних ...
Вчора 16:18
На Київщині прикордонники викрили злочинну схему з неза ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення