«Барс-Буревісник» з Житомирщини став другим у першому турі Чемпіонату України з хокею на траві

24.09 09:39    
«Барс-Буревісник» другий у першому турі Чемпіонату України з хокею на траві

Ці хлопці сильні та витривалі, як барси, а їхня поява на полі віщує бурю для суперників. Недарма і називають їх “Барс-Буревісник”, вони представляють Бердичівський район у змаганнях з хокею на траві.

Спочатку районна команда, що створилася у 2001 році, мала назву “Буревісник”. Тоді це були дві групи початкової підготовки, розповідає один з тренерів команди Василь Гарбуз. Нині найперші вихованці вже виступають у вищій лізі.

Влітку цього року “Буревісник” об’єднався з міською хокейною командою “Барс”. На кадрах з першого туру Чемпіонату України з хокею на траві серед чоловічих команд «Барс-Буревісник» виступає вже об’єднаним складом. За результатами туру команда виборола друге місце. Ще жодного разу хокеїстам Бердичівщини не вдавалося посісти таку високу сходинку п’єдесталу вже на початку першості, каже президент районної федерації з хокею на траві Сергій Сукач. Окрім того, за всю історію вітчизняного хокею на траві не було випадку, коли призове місце виборювала селищна команда.

Максим Карбовський, гравець команди “Барс-Буревісник”: «Приємне відчуття. Ми приїхали з Чемпіонату, це був перший раз у моєму житті, коли команда Бердичівщини привезла максимальну кількість очків, ми виграли п’ять ігор».

Наразі спортсмени активно готуються до другого туру Чемпіонату, який розпочнеться першого жовтня у Вінниці. Окрім Василя Гарбуза та Сергія Сукача, хокеїстам у цьому допомагають тренери Юрій Крисюк, Володимир Мороз та президент команди Геннадій Радзимінський. Постійну підтримку надають голова райради Юрій Михальчук та президент СФК “Арсенал” Олег Баранов. Змагання у другому турі легкими не будуть, вважають хокеїсти.

Максим Карбовський, гравець команди “Барс-Буревісник”: «Попереду в нас дві гри з Вінницькими «Колосом» та «Динамо», вони є фаворитами Чемпіонату, а також гра з Черкасами. будемо сподіватися, що виграємо у Вінниці. Буде складно, бо в них ніхто вже не вигравав років десять. Вони постійно ділять між собою перші місця. Ну а з Черкасами будемо боротися, бо цього разу претендуємо на третє місце».

Загалом 2009-й рік видався багатим на перемоги та здобутки різного рівня, говорить тренер команди Василь Гарбуз, демонструючи куточок з нагородами. Є тут і “свіженькі” медалі за призові місця у Чемпіонаті України серед юнаків, що днями проходив у Коростені, в якому змагались хлопці 97-го і 98-го р.н. Та й це ще не всі цьогорічні досягнення. Розповідаючи про них, гравець команди Юрій Михальчук наголошує, що час вже прощатися з другими місцями та підніматися до перших.

Юрій Михальчук, гравець команди “Барс-Буревісник”: «Цього року ми зайняли друге місце на турнірі видатного майстра з хокею на траві Казимира Драчука, що проходив у Кривому Розі. Бувало таке, що навіть ми вигравали у Вінниці, але потім поступалися слабшій команді по пропущеним голам».

Спортсмени, усі як один, наполегливо тренуються 4 рази на тиждень. А це дає свої результати – одинадцятеро юнаків є кандидатами у майстри спорту. Четверо – Микола Срібницький, Арсен Мирзоян, Роман Поліщук та Артур Мазуркевич – у складі національної збірної брали участь в юнацькому Чемпіонаті Європи, який проходив у липні в Австрії. Збірна України посіла там сьоме місце.

Артура Мазуркевича друзі називають Марадоною. Хлопець поки що не є всесвітньо відомим футболістом, та й хокей йому більш до вподоби, але досягнути успіху в спорті має всі шанси, кажуть тренери. У свої сімнадцять Артур є кандидатом до національної збірної.

Артур Мазуркевич, гравець команди “Барс-Буревісник”: «Там дуже високий рівень, я був на товариській зустрічі, мені дуже сподобалося. Грати важче, ніж у нас, але дуже хочеться потрапити до національної збірної».

барс


Високі досягнення спортсменів відзначає й керівництво Бердичівського району. Зокрема голова райради Юрій Михальчук зауважує, що коли справи йтимуть так і надалі, то загальний рейтинг нашого району в області зросте.

Юрій Михальчук, голова Бердичівської районної ради: «Ми сподіваємося, що при тих тренуваннях, які проходять, і при тій увазі, яка приділяється на рівні райдержадміністрації та райради, будуть результати. До речі, на останній сесії виділили кошти для проведення цих змагань. Сподіваємось, що боротьба за перше і друге місце буде між нашою командою та чемпіоном України - командою Вінницької області. Тоді Гришківці займуть те місце, яке повинні зайняти в районі по розвитку спорту».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ВІК
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення