У Іршанську обговорювали актуальні проблеми об’єднаної територіальної громади

У Іршанську обговорювали актуальні проблеми об’єднаної територіальної громади

26.11 09:10    
У смт Іршанськ Володарсько-Волинського району 25 листопада відбулася виїзна нарада-семінар робочої групи з надання методичної допомоги у вирішенні питань, які виникають у зв’язку зі створенням об’єднаної територіальної громади.

На запитання працівників виконкому та депутатів Іршанської об’єднаної територіальної громади ради відповідали директор Офісу реформ у Житомирській області Роман Слідзевський, заступник директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації, головний архітектор області Віктор Мединський, спеціаліст відділу державної реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції Едуард Лісовський.

Головною у ході обговорення була тема державної реєстрації територіальної громади як юридичної особи публічного права. Найскладнішим у її здійснення є відсутність єдиного підходу у проведенні відповідних юридичних процедур. Багато запитань виникло і щодо того, як діяти, коли казначейські відділення на місцях не проводять платежі з виплати заробітної плати, плати за енергоносії тощо. Бракує інформації на місцях зокрема, і щодо механізму надання послуг у сфері освіти та медицини. На ці інші запитання були надані відповіді у межах того законодавства, яка на сьогодні є чинним. Усі зійшлися на тому, що процес державної реєстрації об’єднаних територіальних громад та передача на їх баланс майна, активів та зобов’язань потребує державного врегулювання та відповідних методичних рекомендацій із Мінюсту України.

Заступник директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації, головний архітектор області Віктор Мединський розповів присутнім про механізм отримання коштів із Держаного фонду регіонального розвитку для об’єднаних територіальних громад. Він наголосив, що ця процедура доволі складна і потребує багато часу, тож, потрібно поспішати. У разі належного оформлення всіх документів та після проходження державної експертизи можна отримати чималі кошти на ремонт доріг, модернізації інженерних споруд, будівництво нових об’єктів.

У зібранні брали участь голова Іршанської селищної об’єднаної територіальної громади Аналолій Рак та голова Новоборівської об’єднаної територіальної громади Григорій Рудюк.

Робоча група з надання методичної допомоги у вирішенні питань, які виникають у зв’язку зі створенням об’єднаної територіальної громади створена на виконання доручення голови обласної державної адміністрації С.О.Машковського. До її складу увійшли керівники відповідних департаментів ОДА та обласних управлінь

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:45
БЕБ у Києві викрило незаконне казино під прикриттям спо ...
Вчора 23:45
За два роки війни проректор державного університету отр ...
Вчора 23:43
23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з ...
Вчора 23:43
На 24 квітня: через негоду на Хмельниччині знеструмлено ...
Вчора 23:39
Роботодавці Миколаївщини перерахували на соціальні потр ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення