У Любарі представники Центру допомоги учасникам АТО зустрілися з військовослужбовцями

У Любарі представники Центру допомоги учасникам АТО зустрілися з військовослужбовцями

30.11 09:23    
27 листопада представники Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації провели зустріч з військовослужбовцями, членами їх сімей та родин загиблих в смт Любарі.

Завдяки спільним зусиллям заступника голови Любарської райдержадміністрації Андрія Чмирука, заступника голови Любарської районної ради Людмили Рогальської, Центру допомоги учасникам АТО на чолі з Юлією Толмачовою захід пройшов у форматі «живого діалогу». Демобілізовані військові, члени їх родин мали можливість отримати кваліфіковані відповіді та проконсультуватись з будь-якого питання. Адже на зустрічі були присутні представники управління праці та соціального захисту РДА та ОДА, представники головного управління Держгеокадастру в області та районі, інші структурні підрозділи райдержадміністрації, які надають допомогу учасникам АТО.

За інформацією керівництва району усі проблеми, з якими звертаються до них учасники АТО та родини загиблих, оперативно вирішуються. А питання соціального захисту демобілізованих військовослужбовців знаходиться на особливому контролі влади.

В Любарському районі демобілізовано 94 особи, з яких 42 – учасники антитерористичної операції. Статус учасника бойових дій отримали 105 військовослужбовців. З числа мобілізованих загинуло 5 учасників АТО, 15 отримали поранення. Всі учасники АТО, які мають посвідчення учасника бойових дій, забезпечуються пільгами на сплату житлово-комунальних послуг, а саме – 75% компенсацією з державного бюджету по сплаті за природній газ, електроенергію, водопостачання. На квартирному обліку в сільських та селищній раді перебуває 26 учасників АТО і одна сім’я загиблого воїна АТО.

Пріоритетним напрямом роботи є професійна адаптація демобілізованих учасників АТО. Так, наприклад, 11 осіб навчаються в Любарському СТК ТСОУ з метою отримання професії водія. А в 2016 році планується залучити до професійної реабілітації близько 40 учасників АТО.

Секретар Центру Вікторія Мельниченко розповіла присутнім про роботу Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації, нагадала про пільги та права демобілізованих бійців. Також наголосила на тому, що кожен учасник АТО має змогу безкоштовно пройти курс реабілітації в санаторії «Дениші», пролікувати та протезувати зуби, отримати матеріальну допомогу. «І це ще не повний перелік пільг, які ви можете отримати. Все, що від вас потрібно – це виявити бажання і звернутись до Центру за консультацією», – підкреслила Вікторія Василівна.

Під час заходу було презентовано роздаткові інформаційні матеріали для військовослужбовців.

Гострими все ще залишаються питання щодо безкоштовного проїзду у приміському транспорті, отримання статусу учасника бойових дій для демобілізованих 30-ої окремої механізованої бригади, отримання земельних ділянок. Проте і представники районної влади, і працівники Центру переконані, що дієвий діалог та активна взаємодія стануть поштовхом для вирішення цих та всіх інших проблем учасників АТО та членів родин загиблих.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:45
БЕБ у Києві викрило незаконне казино під прикриттям спо ...
Вчора 23:45
За два роки війни проректор державного університету отр ...
Вчора 23:43
23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з ...
Вчора 23:43
На 24 квітня: через негоду на Хмельниччині знеструмлено ...
Вчора 23:39
Роботодавці Миколаївщини перерахували на соціальні потр ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення