Житомирская фирма выкупит недостроенный крытый рынок в центре Бердичева

27.10 16:05    
Здається, що епопея з продажу критого ринку нарешті доходить до логічного завершення. Це стало відомо після позачергової 36 сесії міської ради, яка відбулася 26 жовтня. Ми хочемо ознайомити жителів з рішенням депутатів, яке приведено нижче. Проект рішення: Враховуючи те, що співвласник у праві спільної часткової власності на об’єкт незавершеного будівництва критого ринку не здійснив переважного права у придбанні частки Бердичівської міської ради протягом 1-го місяця з дня отримання ним повідомлення, а також розглянувши лист-відповідь Житомирської обласної спілки споживчих товариств на лист управління комунальним майном, який був направлений з пропозиціями у здійсненні переважного права купівлі вищевказаної частки з зазначенням ціни та умов продажу цього об’єкта, на виконання рішення Бердичівської міської ради «Про продаж частки в об’єкті незавершеного будівництва», відповідно до ч.2 ст. 362 ЦК України, на підставі ст.ст. 26, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада ВИРІШИЛА:

1. Не здійснення співвласником переважного права купівлі частки Бердичівської міської ради 65,2% в об’єкті незавершеного будівництва критого ринку за адресою: Житомирська область, місто Бердичів, вулиця Леніна ,13, та лист-відповідь Житомирської обласної спілки споживчих товариств вважати відмовою співвласника у здійсненні ним переважного права купівлі зазначеної частки в цьому об’єкті.
2. Управлінню комунальним майном забезпечити виконання рішення Бердичівської міської ради «Про продаж частки в об’єкті незавершеного будівництва» з урахуванням пункту 1 цього рішення.
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, земельних відносин та приватизації.

Нагадаємо, що міська влада навіть командирувала свого представника для проведення переговорів з керівництвом облспілки по прискоренню прийняття рішення. Але там відмовилися від переговорів, заявивши, що свою відповідь надішлють листом до кінця встановленого терміну (один місяць) подачі відповіді. Присутнім на сесії депутатам цей лист був зачитаний. На думку пана Онофрійчука, дану відповідь і поведінку облспілки слід розуміти як відмову викупляти частку критого ринку по встановленій експертами ціні. В свою чергу, на цей об’єкт вже є інший покупець – Полісся-Продукт. Який згоден з встановленою ціною, і навіть прислав на сесію своїх представників, яким депутати могли задати питання. Цією можливість відразу ж скористалася постійна «захисниця» ринку, депутат та голова союзу підприємців, пані Просянова. Вона запитала, чи бачили взагалі представники Полісся-Продукт об’єкт, який купують. На її думку вони просто беруть кота в мішку. Також депутата Просяному цікавило, чи збережеться цільове призначення об’єкту, чи буде викупатися частка споживспілки, та чи буде Полісся-Продукт співпрацювати з союзом підприємців в майбутньому. На ці питання відповів заступник директора Полісся-Продукт. Він розповів, вони вже домовились з споживспілкою про викуп і її частки критого ринку, сам об’єкт теж бачили і розуміють, що для його добудови необхідно докласти чимало зусиль. Крім того, цільове призначення критого ринку залишиться таким самим. Ну, а для співробітництва з пані Просяновою теж немає ніяких перешкод.

Отже, можна сподіватися що невдовзі у Бердичеві на одну недобудовану споруду стане менше. А на її місці з явиться… Що саме, токи ще точно невідомо. Чи це буде торговий центр, чи той же ринок, неважливо. Головне – що нова споруда буде радувати погляд своїм сучасним виглядом.
Автор статті: Денис ЗАРЕМСЬКИЙ


RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Бердичев Деловой
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:57
У Тернополі в пасажирському транспорті травмувалася жін ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення